BRANKO CVEJIĆ BIĆE SAHRANJEN NA NOVOM GROBLJU: Ispraćaj velikana u ponedeljak u 14 časova

Novosti onlajn

29. 07. 2022. u 12:10

BRANKO Cvejić, proslavljeni glumac, biće sahranjen u ponedeljak, 1. avgusta, na Novom groblju u Beogradu. Ispraćaj iz kapele je u 14 časova.

БРАНКО ЦВЕЈИЋ БИЋЕ САХРАЊЕН НА НОВОМ ГРОБЉУ: Испраћај великана у понедељак у 14 часова

Foto: Tanjug

Komemoracija će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u septembru. O datumu i vremenu komemoracije naknadno će javnost biti obaveštena.

Podsetimo, legendarni glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula u 75. godini u Beogradu.

Cvejiću je pozlilo sedam dana pre smrti, nakon čega je prebačen u Klinički centar Srbije, gde je konstatovano da je imao kardiovaskularne probleme.

Branko Cvejić rođen je u Beogradu 25. avgusta 1946. Otac mu je bio operski pevač Žarko Cvejić. Maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zajedno sa celom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u maju 1967, koje su prozvali „Bojanovim bebama“. U pozorišnoj kući, u kojoj je otišao u penziju, odigrao je pedesetak uloga. Među njima su Lord Graham (Lepeza ledi Vindermir), Frank (Zanat gospođe Vorn), Petrunjela (Dundo Maroje), Stanković (Pučina), Nikola (Nahod Simeon), Pera pisar (Gospođa ministarka), Simeonov-Piščik (Višnjik). Najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava. Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru - pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao.

Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama. Bio je direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do kraja 2011, a prethodno i pomoćnik direktora. Takođe, imenovan je za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRBIJA MORA DA POBEDI ŠVAJCARSKU, ALI... Trijumf možda ne bude dovoljan, evo i zašto! Orlovi možda prođu dalje i žrebom