GLUMCIMA NIJE MESTO U POLITICI: Oglasio se Miloš Biković o situaciji sa Boldvinom

Novosti online

22. 07. 2022. u 10:55

GLUMAC Miloš Biković oglasio se o situaciji sa Vilijamom Boldvinom, koji je prilikom posete Beogradu hvalio ćevape i Srbe, a potom otišao u Prištinu i hvalio se da je molio Klintona da nas bombarduje.

ГЛУМЦИМА НИЈЕ МЕСТО У ПОЛИТИЦИ: Огласио се Милош Биковић о ситуацији са Болдвином

Foto: N. Skenderija

Izjavu Miloša Bikovića prenosimo u celosti: 

- Učešće u seriji "Južni Vetar" nije nikad bilo, niti će biti ograničeno u odnosu na nečije političke stavove i simpatije. Gospodin Boldvin dao je umetnički doprinos našem projektu. U njegove političke stavove nismo ulazili ni u privatnim razgovorima, niti su oni relevantni za seriju "Južni vetar".

Osim toga, sve što je imao da kaže nakon boravka ovde i rada sa domaćim umetnicima 

bile su reči hvale, u šta ste se i sami mogli uveriti u kontaktu s njim.

S druge strane, baš ovo na čemu se insistira jeste još jedna potvrda značaja kulture koja prevazilazi barijere i sukobe, kojom povezujemo ljude, a istovremeno menjamo sliku o Srbiji koja je usled strašne propagande krajem 90-ih, kojoj je verovatno i sam Boldvin bio izložen, dugo bila narušavana.

Upravo je primer "Južnog vetra" koji je osvojio čitav region, a pojedini novinari iz regiona, nakon što je bio najgledaniji film u Hrvatskoj, nazvali to i fenomenom, najbolji dokaz da su kultura, umetnost i umetnici vezivno tkivo koje, uprkos svemu, povezuje ljude na svim meridijanima. 

A ja sam se još jednom uverio da glumcima nije mesto u politici. Čvrsto verujem da moramo da komuniciramo sa svetom, a pogotovo kroz kulturu i to ne samo sa onima koji misle slično kao i mi, već i sa onima koji misle drugačije. Zato smatram da dolazak i rad sa našim ljudima ovde kako Džonija Depa, Vilijama Boldvina, Erika Robertsa, kao i kolega iz Rusije, Albanije, Hrvatske, Italije i drugih zemalja doprinosi pozitivnoj promeni slike o Srbiji - rekao je Biković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024