DNEVNIK PEŠAČENJA ZA BOGOM: Predstavljena knjiga "Idi za sobom" novinara "Večernjih novosti" Borisa Subašića

S. V.

20. 07. 2022. u 06:00

U BIBLIOTECI "Branko Miljković", na Bulevaru kralja Aleksandra, sinoć je predstavljena knjiga "Idi za sobom" u izdanju "Službenog glasnika", čiji je autor novinar "Večernjih novosti" i putopisac Boris Subašić.

ДНЕВНИК ПЕШАЧЕЊА ЗА БОГОМ: Представљена књига Иди за собом новинара Вечерњих новости Бориса Субашића

I.Marinković

Ovo delo čitaocima donosi dnevnik pešačenja za bogom, od Balkana do Svete gore. O knjizi je govorio istoričar Borisav Čeliković, koji je istakao da je u pitanju istorija jednog velikog čoveka i jednog velikog naroda, odnosno Svetog Save i Srba.

Autor je rekao da je ovo delo nastalo tako što je krenuo da traga za prorokom Avramom i Svetim Savom, te ih je obojicu našao na putu ka Svetoj zemlji, na mestu gde su odmarali.

Ona govori o postojanju neke neizmerne i ljudskom umu nepojmljive sile koja je stvorila ceo beskrajni univerzum, a samo je ljudima, iz nekog razloga, podarila slobodu izbora i iskru svog stvaralaštva. Jedini način da joj se približimo, uveren sam, jeste traganje za njom po svetu koji je stvorila za nas - istakao je pisac.

Posetioci će u ovom prostoru do 30. jula moći da pogledaju  i izložbu fotografija koje je Subašić napravio tokom svog putovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju