"ORIJENT EKSPRES" NA JESEN: Pozorište "Boško Buha" sumiralo proteklu sezonu i najavilo nove projekte

V. V.S

16. 07. 2022. u 11:11

U PRETHODNOJ teatarskoj godini Pozorište "Boško Buha" izvelo je (i dalje na podstanarskoj adresi u Teatru "Vuk") više od sto dvadeset predstava, među njima i dva nova naslova: "Bokeški D mol" Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića na Večernjoj sceni i "Čardak ni na nebu ni na zemlji" Ane Đorđević, u postavci Jane Maričić na Sceni za decu - saopštili su iz našeg najstarijeg pozorišta za najmlađe.

ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС НА ЈЕСЕН: Позориште Бошко Буха сумирало протеклу сезону и најавило нове пројекте

Foto: Ata images

Glumci Pozorišta "Boško Buha" igrali su na gostovanjima u Smederevu, Ćupriji, Zrenjaninu, Lazarevcu, Novom Sadu i Boru, a predstava "Čardak ni na nebu ni na zemlji" učestvovala je na festivalu pozorišta za decu Zaječar i donela Teodori Ristovski nagradu za ulogu Aždaje.

Na jubilarnom, 30. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, kao i na festivalu Purgatorije u Tivtu učestvovala je "Hajdi" Milene Depolo (po romanu Johane Špiri), u režiji Đurđe Tešić.

A dve "Buhine" predstave imale su jubilarna, pedeseta izvođenja - "Pošteni provalnik" Darija Foa (u režiji Milana Karadžića) i "Pepeljuga" Igora Bojovića u rediteljskom čitanju Ive Milošević.

Takođe, predstava "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija (u postavci Juga Radivojevića) proslavila je petnaesti rođendan. Za novu sezonu, uveliko teku pripreme komada "Ubistvo u Orijent ekspresu" Kena Ludviga (po romanu Agate Kristi) u režiji Darijana Mihajlovića, a premijera se očekuje na jesen. U ovom čuvenom krimiću, publika će gledati Andriju Miloševića u ulozi Poaroa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega