"MADLENIJANUM" OTVARA JUBILARNU SEZONU MUZIČKIM SPEKTAKLOM: Opereta Žaka Ofenbaha "Pariski život" premijerno 1. oktobra

V.V.S.

07. 07. 2022. u 13:42

U NOVU, 25. sezonu Opera i teatar "Madlenijanum" premijerno ulazi sa operetom Žaka Ofenbaha "Pariski život".

МАДЛЕНИЈАНУМ ОТВАРА ЈУБИЛАРНУ СЕЗОНУ МУЗИЧКИМ СПЕКТАКЛОМ: Оперета Жака Офенбаха Париски живот премијерно 1. октобра

foto:Promo

Priča se vrti oko dva pariska bonvivana koji se bore za naklonost svetski poznate glumice, umešaće se u "okršaj" i nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari Pariza, kao i bogati i strastveni Brazilac... Ko je na kraju pobednik, imaće premijernu priliku da vidi beogradska publika već 1. oktobra, a prva repriza je sedam dana kasnije.

Praizvedbu i svetski uspeh opereta je doživela 1866. u Parizu. U predstavi je korišćen i nadaleko čuveni kan-kan Ofenbaha iz njegove opere "Orfej u podzemlju", po kome su mnogi francuski klubovi postali poznati.

U ovom raspevanom i razigranom muzičkom komadu dašak Pariza doneće na scenu veliki ansambl u kome su Vasa Stajkić, Dimitrije Cincar-Kostić, Arsenije Tubić, Đorđe Viktor Vlajić, Branislava Podrumac, Jana Pogrmilović, Anja Orelj, Miloš Đorđević, Srđan Timarov, Vladimir Andrić, Ana Cvetković, Dragana Popović, Ivana Medić, Đorđe Stojković i Žarko Stepanov.

Režiju i adaptaciju radi Robert Bošković, Vesna Šouc je dirigent, koreograf je Milica Cerović, scenografiju potpisuje Vesna Režić, a kostimografiju Duška Nešić. Dramaturg i prevodilac je Igor Vajdlih.

Probe su uveliko u toku, deo scenografije i kostima su u pripremi. Inače, za ovaj projekat prijavilo se na audiciji gotovo 300 glumaca, pevača i igrača iz Beograda i drugih mesta Srbije i regiona. Opereta se peva na srpskom, a titl je na engleskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!