NAJBOLJI "SEVERNI POL": Završen deveti Bašta fest u Bajinoj Bašti

V.V.S.

04. 07. 2022. u 13:38

BAŠTA Fest, deveto izdanje internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, svečano je zatvoreno dodelom nagrada za najbolja filmska i glumačka dostignuća, projekcijom filma "Posle zime" i koncertom grupe "Koikoi".

НАЈБОЉИ СЕВЕРНИ ПОЛ: Завршен девети Башта фест у Бајиној Башти

foto:Milena Arsenić

Nagradu "Zlatna imaginacija" za najbolji film u celini dobilo je ostvarenje "Severni pol" rediteljke Marije Apčevske (Severna Makedonija, Srbija). U svom obrazloženju žiri je istakao da je ovo "izuzetno uverljiv generacijski film koji odvažno i na svim nivoima korespondira sa publikom". Nagrada "Zlatna interpretacija za najbolju žensku ulogu dodeljenja je glumici Katrin Grožan za ulogu Adel u filmu "Atomska porodica" rediteljke Fostin Krespi iz Belgije, a za najbolju mušku ulogu glumcu Luki Mineliju za ulogu u istom filmu, "za snažnu, emotivnu, ali nadasve suptilnu igru glumaca". Specijalna nagrada dodeljena je glumačkom ansamblu filma "Krotki" reditelja Jovana Dimoskog (Srbija).

Glavni žiri festivala činili su Marta Bjelica, glumica iz Srbije, Dušan Kasalica, reditelj iz Crne Gore, i Lana Matić, producentkinja i selektorka Zagreb Film Festivala iz Hrvatske.

Regionalnu nagradu "Zlatna vizualizacija" za najbolju kameru dobio je Ivan Idžojtić za fotografiju u filmu "Naš prvi pokušaj", rediteljke i scenaristkinje Sare Grgurić.

Deveti Bašta Fest zatvoren je projekcijom filma "Posle zime" Ivana Bakrača posle dodele nagrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri