ANA BRNABIĆ U BEOGRADSKOJ FILHARMONIJI: Predstavljeno idejno rešenje za novu dvoranu - "Hvala vam što nas činite boljim ljudima" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2022. u 18:40

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić danas prisustvuje predstavljanju idejnog rešenja za novu dvoranu Beogradske filharmonije.

АНА БРНАБИЋ У БЕОГРАДСКОЈ ФИЛХАРМОНИЈИ: Представљено идејно решење за нову дворану - Хвала вам што нас чините бољим људима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Ana Brnabić se na početku zahvalila muzičarima Filharmonije, koji su kulturu i muziku utkali u naše društvo.

- Hvala vam što nas stalno činite boljim ljudima, i naše društvo nešto boljim i mnogo bogatijim. I hvala vam što uvek Srbiju predstavljate u inostranstvu na najbolji mogući način. Hvala vam što postojite takvi kakvi ste - rekla je ona.

Brnabićeva je istakla da je najbolji način da iskažemo zahvalnost da konačno podarimo novi dom Filharmoniji.

- Zato sam posebno srećna danas što možemo da vidimo kako će taj dom izgledati. Hvala i vama Amanda što ste učestvovali na konkursu, i što ste uvek uz nas. Hvala i što ćete dati sve od sebe da što pre počnemo da gradimo ovo zdanje - rekla je premijerka.

Ona je rekla da želi da sledeće godine počne izgradnja nove dvorane Beogradske filharmonije.

Premijerka je rekla da je ovo najvažnije i najveće ulaganje u kulturu u čitavom regionu, i da je potrebno da izgradnja krene što pre.

- Što pre završimo izgradnju novog doma Beogradske filharmonije, to ćemo pre mi kao društvo postati bogatiji. Na kraju moram nešto sasvim lično da kažem. Moja porodica i moj mali sin, koji vas sada prilično davi, i neverovatan duh ovog magičnog prostora, čini da se ja osećam ovde među vama kao kod kuće, u krugu proširene porodice. Zato moram da se zahvalim večnom direktoru Filharmonije Ivanu Tasovcu, čoveku koji nam svima nedostaje svaki dan, koji se usudio da sanja ovako velike snove - rekla je premijerka.

Ana Brnabić je istakla da je Tasovac hrabrije sanjao kada je mislio da Filharmonija u našem društvu može doseći takve visine i postati nacionalni brend, što je dosanjao.

- Da nije njega mi danas ne bi bilo ovde, i ja želim njemu da kažem: "Taso, završićemo mi ovo ipak zajedno". Hvala vam mnogo, rekla je premijerka na kraju obraćanja.

Nakon temeljnog i transparentnog procesa izbora najboljeg ponuđača, u velikoj konkurenciji pristiglih rešenja, tim projektnog studija Amanda Levete Architects (AL_A) iz Londona izabran je za pobednika međunarodnog konkursa za arhitektonsko idejno rešenje buduće koncertne dvorane Beogradske filharmonije.

Planirana lokacija objekta je na Novom Beogradu pored Palate Srbije, u Bloku 13.

Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac, započeo je rad na ideji nove Koncertne dvorane Beogradske filharmonije pre više od jedne decenije smatrajući je neophodnom ne samo za dalji napredak vodećeg orkestra u regionu, već novim simbolom Beograda i Srbije i tačkom susretanja celoga sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!