DELA RADETA TEPAVČEVIĆA U KRAGUJEVAČKOJ "RIMI": U tesnoj kućici za pse

M.A.K.

09. 06. 2022. u 15:31

MLADI novosadski slikar Rade Tepavčević (1994), radove nastale tokom poslednje dve godine, predstavlja na izložbi, koja će, do kraja juna, trajati u kragujevačkom prostoru galerije "Rima".

ДЕЛА РАДЕТА ТЕПАВЧЕВИЋА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ РИМИ: У тесној кућици за псе

Foto promo Galerija Rima

Pored slikarstva Tepavčević se bavi ilustracijom i dizajnom.Dobitnik je nekoliko nagrada iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti od kojih je najznačajnija nagrada 22. Prolećnog anala koju dodeljuje Biblioteka "Vladislav Petković Dis" iz Čačka.

- Tesna kućica za pse na Tepavčevićevim slikama nas podseća na tesne kuće u kojima žive ljudi; oglašavanje prodaje pasa upozorava nas na sudbinu čoveka svedenog na resursni potencijal u besnom i razularenom kapitalizmu čija se radna funkcija prodaje u bescenje; tetovirani psi prizivaju problematiku otuđenja čoveka današnjice koji često nastoji da tatu crtežima i oznakama afirmiše ličnu poruku i vlastiti individualitet; psi označeni zaštitnim simbolima velikih korporativnih sistema kao što su "Koka-kola" ili "Najk" govore o potrošačkom i tržišnom duhu sveta u kome živimo - piše Sava Stepanov, u katalogu .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri