MLADA TURSKA UMETNICA LALA BATMAN PREDSTALJA RADOVE U BIOSKOPU "BALKAN": Glasovi, lica, reči i snovi

M.A.K.

01. 06. 2022. u 15:16

UMETNICA iz Istanbula Lal Batman, odabrala je da svoju prvu samostalnu međunarodnu izložbu "ENTR`ACTE: Između činova života" održi upravo u Beogradu.

МЛАДА ТУРСКА УМЕТНИЦА ЛАЛА БАТМАН ПРЕДСТАЉА РАДОВЕ У БИОСКОПУ БАЛКАН: Гласови, лица, речи и снови

Foto promo

Planirano je da postavka bude otvorena 4. juna u 19 časova u Bioskopu "Balkan", u produkciji Fondacije Saša Marčeta.

Na jednom mestu će se tako naći slike, video rad, instalacije, koje su rezultat jednogodišnjeg sociološkog istraživanja kustoskinje izložbe, Ebru Jetiskin.
- Kao odraz glasova, lica, reči, osećanja i snova izgubljenih u dubokoj tami iza čvrsto navučenih zavesa prošlosti, "ENTR`ACTE: Između činova života" ukazuje na nove mogućnosti i radost životnih činova. Video radovi, instalacije i slike imaju za cilj da kreiraju temporalni prostor u kome će posetioci, makar na trenutak, napraviti performativnu pauzu i prepustiti se svetlosti i bojama koje se probijaju iz tame, ali takođe i osvestiti prolaznu radost življenja - piše kustoskinja Ebru Jetiskin.
Smeštena u ambijent zgrade Bioskopa "Balkan", podignutog na mestu nekadašnjeg hana, izložba ispituje odnose socijalnih interakcija u društvu spektakla i razmatra pojavu šunda, koji je postao "prirodna pojava" savremenog urbanog života.
Autorka Lal Batman rođena je 2001. u Bursi. Nakon što je završila srednju likovnu školu, i do sada je učestvovala na mnogopbrojnim kustoskim projektima, radionicama, simpozijumima i panelima u Evropi, Aziji, Južnoj Americi i zemljama Balkana, uključujući Atinu, Varnu, Šumen, Pariz i Majami.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije