POTRESNO SVEDOČANSTVO: Predstavljena knjiga Žarka Lauševića "Padre, idiote!"

A. V. V.

27. 05. 2022. u 07:45

NOVA knjiga našeg poznatog glumca Žarka Lauševića pod nazivom "Padre, idiote!", u izdanju kuće "Hipatija", predstavljena je sinoć u dvorani prestoničkog Studentskog kulturnog centra.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО: Представљена књига Жарка Лаушевића Падре, идиоте!

Foto N. Skenderija

 Lauševićev četvrti naslov po redu čitaocima donosi nastavak dnevničkih beležaka koje počinju u trenutku kada izlazi iz zatvora u kome je proveo četiri godine i sedam meseci. U novom štivu pominju se i piščeve kolege i prijatelji poput glumaca Cvjete Mesić, Dragana Gage Nikolića, Milene Dravić, Bate Živojinovića, Slavka Štimca...


Na promociji Lauševićeve knjige govorili su glumci Svetlana Ceca Bojković, Petar Božović, Nebojša Dugalić, pisac Muharem Bazdulj i novinarka Radmila Stanković. Kao i u prethodnim naslovima, između korica "Padre, idiote!" glumac nastavlja sa preispitivanjem svog učešća u tragediji čiji je akter bio u noći 31. jula 1993. godine u podgoričkom kafiću.

Foto Promo

 


Glumica Svetlana Ceca Bojković juče je u izjavi, za "Novosti", povodom novog izdanja njenog kolege Žarka Lauševića kratko i jasno istakla da je reč o značajnoj knjizi.
- Knjiga "Padre, idiote!" je izuzetna i odlično napisana - rekla je Bojkovićeva za naš list.


Biranim rečima popularni glumac Nebojša Dugalić govorio je o Lauševićevom novom delu.


- Do ove knjige (računam sve do sada izdate kao jednu) bio sam ubeđen da je nemoguće, u prvom licu, iznaći reči za ovakav neizmišljen siže. Ovo potresno svedočanstvo koje nadilazi književnost jezikom vrhunske književnosti sasvim je razvejalo moju predrasudu. Ovako govori život kad "mora da grezne u reč" (Ivan V. Lalić) - rekao nam je Dugalić.
Knjiga "Padre, idiote!" Žarka Lauševića je četvrta u serijalu ovog autora sa zajedničkim podnaslovom "Dnevnik jedne robije". Čuveni glumac prvo je objavio knjigu "Godina prođe, dan nikad" (2011), a usledile su "Druga knjiga" (2013) i "Sve prođe, pa i doživotna" (2018).

ČOLA, ŠOTRA, MIRZA...


PORED porodice, prijatelja i kolega, u Lauševićevoj ispovesti pojavljuju se i Vuk i Danica Drašković, Željko Ražnatović Arkan, Zdravko Čolić, Zdravko Šotra, đakon Nenad Ilić, Vlada Jevtović, Veselin Bošković, vladika Filaret, Davorin Popović, Siniša Kovačević, Mirza Delibašić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju