PREMIJERA "MESEC (DANA) NA SELU": U užičkom Narodnom pozorištu nova predstava u režiji Milana Neškovića

V.V.S.

18. 05. 2022. u 15:50

U UŽIČKOM Narodnom pozorištu 20.maja premijerno će biti izvedena predstava "Mesec (dana) na selu" Ivana Turgenjeva , u režiji Milana Neškovića.

ПРЕМИЈЕРА МЕСЕЦ (ДАНА) НА СЕЛУ: У ужичком Народном позоришту нова представа у режији Милана Нешковића

FOTO: Promo/SAAF

- Glad za ljubavlju i uzvišenim osećanjima, neizdrživa i nezaustavljiva, postaje bezobzirna borba da se doživi život, da se oseti, da se preživi - reči su dramaturga Jelene Mijović. - Strast postaje opsesija, a svi znamo koliko je razorna priroda strasti: zaboravlja manire, ruši konvencije i granice između intimnog i javnog, uništava sve pred sobom. Na putu sna o sreći za koju veruju da im pripada, uživanje u ekskluzivitetu sopstvenih emocija i zastrašujuća komotnost nehaja prema emocijama drugih postaju same sebi svrha.Oni na nižim prečagama društvene lestvice koji nemaju vremena za dokolicu, pravo na ekskluzivnost sopstvenih emocija i ideju da im pripada više od onoga što imaju, biće, kao i uvek izgaženi i uništeni, tek kolateralna šteta tuđih letnjih strasti.A možda je sve ovo samo pokušaj da se uhvati taj Zlatni dan...

Igraju Igor Bojović, Bojana Zečević, Vanja Kovačević, Divna Marić,Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Dejan Maksimović,Hadži Nemanja Jovanović, Tijana Karičić Radoičić i Janko Radišić.

Dramaturg je Jelena Mijović, scenograf Andreja Rondović,kostimograf Biljana Grgur,a kompozitor i pijanista Ignjat Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati