MUZEJ NARODNOG POZORIŠTA NA MANIFESTACIJI "MUZEJI ZA 10": Izložbe, obilazak zdanja , koncerti od 14.do 20.maja

V.V.S.

12. 05. 2022. u 16:23

MUZEJ Narodnog pozorišta učestvovaće i ove godine na Manifestaciji "Muzeji za 10", nacionalnoj muzejskoj inicijativi najvećoj u Srbiji i jedinstvenoj u Evropi, koja će se od 14. do 20. maja održati osmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТA НА МАНИФЕСТАЦИЈИ МУЗЕЈИ ЗА 10: Изложбе, обилазак здања , концерти од 14.до 20.маја

foto:Promo

Prvog dana posetioci će moći da obiđu postavku Muzeja Narodnog pozorišta i aktuelnu izložbu "Breda Kalef - neuobičajena primadona". Istog dana biće održan "Dan otvorenih vrata Narodnog pozorišta". U turi kroz zgradu teatra, poseotioci će uz medijatora, direktora Muzeja Narodnog pozorišta Dragana Stevovića, imati priliku da saznaju istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja, da se upoznaju sa procesom rada, obiđu scenu, garderobe, radionice, pozorišni bife.

U periodu od 15. do 18. maja moći će da se pogleda izložba artefakata iz istorije Narodnog pozorišta u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Istorijskim muzejem Srbije. U istom prostoru, u ponedeljak 16. maja, biće održan koncert članova Operskog studija Narodnog pozorišta "Borislav Popović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ROMANTIKA NA NEŠTO MODERNIJI NAČIN: Hotel namenjen samo starijima od 16 godina koji znaju dobro da se zabave