ODRASTANJE I RAZDVAJANJE ELENE I LILE: Druga sezona serije "Moja genijalna prijateljica" premijerno, od 10. aprila, na RTS 1

Jl. B.

10. 04. 2022. u 09:48

VEĆ godinama je društvena enigma identitet misteriozne Elene Ferante. Ipak, nije nepoznanica da je serija "Moja genijalna prijateljica", koja je nastala po motivima najpoznatijih dela ove italijanske autorke, ostvarila planetarni uspeh.

ОДРАСТАЊЕ И РАЗДВАЈАЊЕ ЕЛЕНЕ И ЛИЛЕ: Друга сезона серије Моја генијална пријатељица премијерно,  од 10. априла, на РТС 1

Foto Promo

Druga sezona popularne serije stiže 10. aprila, premijerno na Prvi program RTS. Lili i Lenu, dve devojčice koje smo upoznali u prvoj sezoni, u drugoj će biti prisiljene da odrastu. Kako se obe, svaka na svoj način, bore za svoja prava i mesto pod Suncem i kako se razvija njihov turbulentan odnos, pratićemo nedeljom od 22.30.

U novih osam epizoda, nerazdvojne drugarice Elena Greko i Rafaela Lila Čerulo imaju 16 godina. Lila se upravo udala za Stefana, ali smatra da je izgubila svoj identitet kada je preuzela muževljevo prezime. Elena je uzorna učenica, ali na Lilinoj svadbi shvata da nije srećna u kraju u kome živi. Za vreme praznika na Iskiji, dve drugarice su se ponovo srele sa starim prijateljem iz detinjstva, Ninom Saratoreom, koji je postao obećavajući student. Slučajni susret zauvek menja prirodu njihove veze i šalje ih u dva potpuno različita sveta. U Napulju, Lila postaje prodavačica u prodavnici cipela, koju poseduje porodice Solara, dok Elena tvrdoglavo nastavlja studije i spremna je da napusti grad da bi otišla na univerzitet u Pizi.

Elena Ferante i reditelj Saverio Kostanco upečatljivo i uverljivo su prikazali kako su na siromašnom Mediteranu, pre samo pedesetak godina, vladala okrutna pravila i nepravda za sve koji su bili siromašni i samim tim nemoćni. Elena Ferante, koja je sarađivala u realizaciji serije, insistirala je da Lilu i Lenu igraju devojčice koje nisu glumice. Bilo je potrebno angažovati nekoliko devojaka koje će tumačiti glavne junakinje u različitim periodima života. Tako je Elenu Greko prvo igrala Eliza Del Đenio, a sada Margerita Macuko, dok je Rafaelu Čerulo tumačila Ludovika Nasti, pa Gaja Đirače. U ekipi su i Frančesko Serpiko kao Nino i Đovani Amura kao Stefano.

Zanimljivost je da je producent HBO insistirao da serija bude snimljena na napuljskom dijalektu zbog autentičnosti, pa se i u Americi i u Italiji prikazuje sa titlovima.

Produkcija je nedavno objavila da je serija obnovljena za četvrtu sezonu, koja će biti zasnovana na poslednjem delu čuvene tetralogije, nazvanom "Priča o izgubljenoj devojčici".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!