PRVI PUT - "JELISAVETA": Od večeras 44. Salon arhitekture u Muzeju Primenjene Umetnosti

M. A. K.

30. 03. 2022. u 15:00

DODELOM nagrada, tradicionalno će večeras u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti, otpočeti 44. Salon arhitekture.

ПРВИ ПУТ - ЈЕЛИСАВЕТА: Од вечерас 44. Салон архитектуре у Музеју Примењене Уметности

Logo

Izložbu koja će trajati do kraja aprila će svečano otvoriti Biljana Jotić, v. d. direktora MPU, Dubravka Đukanović, direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika i Maja Lalić, suosnivač Ženskog arhitektonskog društva i predsednica organizacije "Mikser".

Salon će se ove godine odvijati pod sloganom "Zaokret" i posvećen je odnosu prema savremenim tokovima arhitektonskog oblikovanja i delovanja u kontekstu aktuelnih društvenih, ekonomskih i klimatskih izazova. Na konkurs je pristiglo 330 radova, od kojih je žiri (Zoran Dmitrović, Dubravka Đukanović, Slaviša Kondić i Iva Čukić) izabrao 97 za izlaganje. Izvan konkurencije za nagrade je 10 projekata i 17 studentskih radova. Među učesnicima ima autora iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Na ceremoniji otvaranja, žiriju će se priključiti gošća iz Londona, arhitekta Diana Dina. Na posebnoj svečanosti (14. aprila) prvi put biće uručena nagrada "Jelisaveta Načić", koju je ustanovilo Žensko arhitektonsko društvo i koja će se dodeljivati i narednih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati