HITOVI "NOVOSTI" PRED ČITAOCIMA: U Novom Sadu počinje Međunarodni sajam knjiga, umetnosti i obrazovanja

J. S.- S. B.

03. 03. 2022. u 07:50

NA Sajmu knjiga, Izložbi umetnosti i Sajmu obrazovanja, koji će uz učešće 180 izlagača iz šest zemalja biti održani od danas do 10. marta na Novosadskom sajmu, Kompanija "Novosti" predstaviće sva svoja izdanja.

ХИТОВИ НОВОСТИ ПРЕД ЧИТАОЦИМА: У Новом Саду почиње Међународни сајам књига, уметности и образовања

Organizatori "sajmova , Foto N.Karlić

Poštovaocima pisane reči biće predočena izuzetna knjiga proslavljenog pisca, dramskog autora i scenariste Radoslava Laleta Pavlovića, "Pupin - lovac na zvezde", o jednom od najvećih svetskih i srpskih naučnika, dečaku iz Idvora koji je jedne večeri hteo da uhvati zvezdu koja je sijala pred njegovim očima.

Takođe, pred čitaocima će se pojaviti i najnoviji naslov akademika i pesnika Matije Bećkovića, "Onamo namo" kao i "Stranci koji su zadužili Srbiju", iz pera Žiže Stojanović.

Foto Promo

Nesumnjivo, pažnju čitalaštva privući će i autobiografska knjiga Maksima Klasanovića "Osam godina u najtežem zatvoru Tajlanda". Kako sam autor kaže, bio je u paklu a pronašao je raj u sebi. Robijajući u nezamislivo teškim uslovima, on je shvatio da prava sloboda počinje u njemu, čeličnom voljom održavao je svoje telo i um i dočekao trenutak da ponovo bude slobodan čovek.

U razgovoru sa novinarima, organizatori "sajmova umetnosti" su potvrdili da je za posetioce pripremljeno više od 150 programa.

- Na prostoru od 10.000 metara kvadratnih, pored naših tradicionalnih sadržaja, biće održani i programi koji su deo projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture. Očekujemo veliki broj značajnih književnika i svetskih bendova koji će dopuniti sve ono što mi organizujemo. Sajam obrazovanja "Putokazi" biće najveći u poslednjih deset godina.

"Novosti " na jednom od ranijih sajmova knjiga, Foto D. Dozet

Izložba umetnosti Art expo će tradicionalno okupiti kako umetnike tako i poštovaoce umetnosti - kaže mr Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Radno vreme priredbi je od 10 do 20 časova, ulaz je besplatan za sve programe, osim za događaje koje u Hali 1 organizuje Fondacija "Novi Sad-EPK".

"KOSTIĆ" I "ŠUMANOVIĆ"

NA konferenciji za novinare saopšteno je da su ovogodišnji dobitnici nagrade "Laza Kostić", književnici, Zoran Đerić i Jovica Aćin, a dobitnik nagrade "Sava Šumanović", za domete u likovnom izrazu, Stevan Kojić. Priznanja će biti uručena na "sajmovima umetnosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)