UMETNOST FOTOGRAFIJE: Endru Ketlin

M. N. M.

01. 03. 2022. u 15:39

FOTOGRAFIJE istaknutog umetnika Endrua Ketlina od sutra u podne će biti izložene na Sava promenadi, u sklopu desetog Beogradskog irskog festivala.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Ендру Кетлин

Foto Endru Ketlin

Posetioci mogu pogledati radove iz nove knjige "Pesma bunta - lica irske muzike", sa portretima muzičara kao što su Šejn Mekgovan, Šinejd O`Konor, Bono, Van Morison, Bob Geldof, Damien Dempsi, Rori Galager, koji su izmenili lice irske muzike.

- Jedna od tema koje autor izložbe Endru Ketlin prepoznaje jeste borba, energija koja se budi u potrazi za slobodom, a čija se ekspresija krije u muzici. Svi u Irskoj znaju da pevaju, jer je to sastavni deo našeg identiteta. Ta zadivljujuća snaga koju poseduju muzičari kakvi su Bob Geldof, Fin Linard, Van Morison ili Bono, dolazi iz borbe za nezavisnost. Srbija se takođe tokom istorije borila za slobodu i zato, neposredno, razume o čemu irski muzičari pevaju. Čak iako ne razumete reči, vi osećate tu energiju - kaže Jaš Kaminski, direktor Beogradskog irskog festivala, zamišljenog kao sinergija filmske, muzičke, likovne i književne umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)