FILHARMONIJSKI KONCERT NA 300 GODINA STAROM VIOLONČELU: Prvi put na Kolarcu mlada violončelistkinja Harijet Krejh sa Filharmonijom

D.B.M.

26. 01. 2022. u 14:27

BEOGRADSKA filharmonija nastupa sa nekadašnjim šefom-dirigentom Urošem Lajovicem, u petak, 28. januara, na Kolarcu. Sa orkestrom se prvi put predstavlja mlada zvezda na violončelu Harijet Krejh, koja će izvesti Hajdnov Koncert za ovaj instrument.

ФИЛХАРМОНИЈСКИ КОНЦЕРТ НА 300 ГОДИНА СТАРОМ ВИОЛОНЧЕЛУ: Први пут на Коларцу млада виолончелисткиња Харијет Крејх са Филхармонијом

FOTO: Promo

Beogradska filharmonija i Uroš Lajovic publiku vode na koncertnu šetnju kroz klasicizam. Najpre uz čuvenu Mocartovu Uvertiru "Don Đovani" za operu o Don Žuanu, najpoznatijem zavodniku u istoriji umetnosti, na čijem libertu je pomagao takođe famozni Đakomo Kazanova. Ova Mocartova opera je služila kao inspiracija mnogim stvaraocima, od Puškina do Kamija. Njenom uvertirom započinje filharmonijski nastup koji zaokružuje Betovenova Simfonija broj 4.

Centralno mesto ove koncertne večeri pripašće Harijet Krejh, jednoj od najuzbudljivijih violončelistkinja mlađe generacije. Ekskluzivna umetnica Dojče Gramofona redovna je gošća svetskih koncertnih scena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)