SMEH JE VASKRSENJE: Pretpremijera serije "Složna braća - The Next Đeneration"

J. Banjanin

27. 12. 2021. u 22:05

NASTAVAK kultne humorističke serije iz devedesetih, uz koju su odrasle brojne generacije, stiže uskoro na male ekrane. Komediju "Složna braća - The Next Đeneration" gledaćemo na kanalu Superstar TV, od 4. januara, radnim danima u 21.00, osim petka, a na Prvoj od 8. januara, vikendom (19.55).

СМЕХ ЈЕ ВАСКРСЕЊЕ: Претпремијера серије Сложна браћа - The Next Đeneration

Ljubiša Savanović, Amar Ćorović i Maja Čampar / Foto I. Marinković

Novinari su danas u "Kombank dvorani" videli prvu od 12 epizoda, u režiji Milorada Milinkovića. Scenario potpisuje dr Nele Karajlić sa sinom Srđanom Jankovićem, a produkciju kuća ETM i "Telekom Srbija".

- Kada mi je pre tri godine moj drug i veliki suparnik u kvizu "Ja volim Srbiju", Nenad Okanović, predložio da radimo nastavak "Složne braće", mislio sam da je lud. Uspeo je da me uveri da ima još takvih. Pre četvrt veka, kada smo snimali prvi serijal, zamerali su nam da je malo nezgodno proizvoditi smeh, jer rat samo što je bio završen, a potpis na Dejtonskom sporazumu još se nije osušio. Bilo mi je logičnije da prestanu da ratuju i da se počnemo smejati, jer rat je smrt, a smeh je vaskrsenje - istakao je Karajlić.

U "Složnoj braći" predstavljen je mentalitet naroda i pojedinaca na teritoriji bivše Jugoslavije, a dobro poznate likove zamenili su mlađi. Vlasnika kafane, Fikreta Fiku Halimića (Vladimir Savčić Čobi) nasledio je sin, Kemal, koga tumači Marko Gvero.

- Originalna serija, Čobi i cela družina, bacila je visoko strelu i zato smo imali bagaž. Ali brzo smo odustali od razmišljanja o tome i napravili novi svet. Nekome će se to svideti, neko će porediti sa prošlim, a biće klinaca kojima će ovo biti prva "Složna braća". Neletova ideja je da se tokom 30 godina na ovim prostorima nije mnogo toga promenilo, ni mentalitet, ni ambicije, ni sukobi, a jedina razlika je što u novoj generaciji nema rata. Junaci su i dalje simpatični lupeži, samo su digitalizovani - objašnjava Gvero.

Nekada je Fiko radio za muslimansku stranu, a tradiciju nastavlja Kemo, koji ima brata Đanija (Milan Kovačević). Vikica Ćoškov (Nataša Ninković) i Vinko (Ljubiša Savanović) "drže" hrvatsku stranu. Beograđanina Gileta igra Andrija Kuzmanović, a Brđanina, njegovog poslovnog partnera iz Republike Srpske, Rale Milenković. Amar Ćorović tumači Keminog sina Mirsada, a Maja Čampar konobaricu Radicu. Svaka epizoda ima zasebnu priču o 7G mreži, virusima, fudbalu, "Pesmi Evrovizije", a videćemo da li će interes uspeti da spoji tri nekada zaraćena naroda.

Marko Gvero, Nataša Ninković i Dr Nele Karajlić / Foto I. Marinković

IRONIJA O PODELAMA

GENERALNI direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić istakao je da su strahovali da li će nove epizode prevazići stare:

- Komediju je uvek najteže stvoriti jer je teško nasmejati ljude, ali namerno smo odabrali da radimo "Složnu braću", zato što smo hteli da napravimo ironiju na sve podele koje su i dalje prisutne u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)