SVI SU ĆUTALI NA ANTISRPSKU AGENDU: Trivan o jezivim izjavama Gorana Markovića da će se situacija u Srbiji razrešavati u krvi

Novosti online

17. 12. 2021. u 15:55

POVODOM jezivih izjava Gorana Markovića da će se situacija u Srbiji razrešavati u krvi, nemam šta da kažem pošto sam na vreme upozoravala da uništavanje institucija, koje je počelo sa FCS, predstavlja deo nasilne političke kampanje i da konkurs nije tema nego osvajanje vlasti i raspolaganje državnim fondovima, kaže Jelena Trivan, predsednica UO FCS.

СВИ СУ ЋУТАЛИ НА АНТИСРПСКУ АГЕНДУ: Триван о језивим изјавама Горана Марковића да ће се ситуација у Србији разрешавати у крви

Jelena Trivan, Foto Tanjug

- Ali to je normalna posledica ćutanja nadležnih institucija na sve što nam se događalo. Ne bismo danas imali nasilne pokušaje da prikažemo "Aidu" da smo prošle godine imali jasan stav o onima koji su pokušali da spreče da "Dara iz Jasenovca" bude kandidat za Oskara. I tada su svi ćutali na tu antisrpsku agendu i nije ih se ticalo. Nego su se bavili "procedurom" kojom je izabrana Dara.

- Ćutali smo i kad su FCS i mene lično napadali što neće biti snimljena Mezimica, film o izokrenutoj stvarnosti u kome su Srbi zločinci. Pošto to nije njihova zemlja koju neki ne bi da skinu sa zida srama.

- Logično je sve ovo jer pravosuđe nije reagovalo ni na revizorski izveštaj i korupciju koja je prestala dolaskom novog FCS, pa su svi ti koji su nameštali konkurse pomislili da je to pravo koje mora da im se vrati - kaže Trivan.

- Nismo reagovali kada su državu napadali oni koji su ojadili budžet, pa je FCS skoro dve godine bio bez konkursa, a Goran Marković dodelio državna sredstva svojoj partnerki. Je l' utvrđeno nekada zvanično ko su reprezentativna udruženja kako se ne bi privatne NVO oglašavala u ime svih, a protiv države.

- Eto, zato imamo agresiju onih koji nikad nisu odgovarali za ono što su radili, živeći na grbači države, niti svest da iza toga stoji mnogo ozbiljnija agenda da se ne snima "Dara", "Heroji Halijarda", "Oluja", "Dušan Silni", što je ovaj FCS obezbedio, nego da se vratimo na filmove o srpskim zločinima, a u međuvremenu poručuju da će svako ko brani državu proći kao Jelena Trivan u njihovim medijima. Ali ja sam branila državu i njen interes svakim svojim postupkom, a ne privatne interese i zato se osećam časno što me napadaju takvi koji pozivaju na nasilje svaki dan - zaključila je Trivan.

BONUS VIDEO - BRNABIĆ: Salivenova izjava o Andreju Vučiću glupost i laž

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja