NA SNIMCIMA I HAIKU STIHOVI: Fotografije Dejana Radovanovića u Blok galeriji

M.A.K.

23. 11. 2021. u 18:57

IZLOŽBA fotografija, pod nazivom "Prepoznavanje i inicijacija"Dejana Radovanovića, biće otvorena u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u petak 26.novembra, u 18 časova.

НА СНИМЦИМА И ХАИКУ СТИХОВИ: Фотографије Дејана Радовановића у Блок галерији

Foto promo Blok galerija

Istoričar umetnosti, konzervator savetnika u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture, Petrovaradin, Radovanović se, kako piše u najavi, fotografijom u profesionalnom životu bavi kao izvorom i objektom istraživanja, a privatno kao sredstvom beleženja i razumevanja okoline i vremena. Često kombinuje sopstvene poetske tekstualne haiku iskaze sa fotografijama koje su inspiracija i ilustracija.

Rođen je u Beogradu 1958. godine, zaa svoj diplomski rad na Istoriji umetnosti,"Secesijske kovine na fasadama Beograda", dobio je nagradu Spomen zbirke Pavla Beljanskog. Tokom 1991-1993. učestvovao je u evakuaciji kulturne baština sa ratom pogođenih teritorija u Hrvatskoj, a bio je i saradnik u evaluaciji i projketima urgentne zaštite priridne i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Pored konzervacije i zaštite nepokretnih kulturnih dobara od 1984. godine objajvljuje tekstove o primenjenoj i likovnoj umetnosti.  Dobitnik Nagrade DKS za celokupan rad i doprionos u očuvanju i obnovi kulturne baštine 2015. godine.

Izložba će biti otvorena do 08. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina