ZAJEDNIČKO PREDSTAVLJENJE ČETVORO STVARALACA U ARHIVU VOJVODINE: Znatiželjni i kompleksno iskreni

M.A.K.

22. 11. 2021. u 17:50

IZLOŽBOM u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu, u subotu, 27. novembra u podne, otpočeće projekata"4 x 4", koji je okupio četvoro renomiranih umetnika, različitih generacija a sličnih senzibiliteta.

ЗАЈЕДНИЧКО ПРЕДСТАВЉЕЊЕ ЧЕТВОРО СТВАРАЛАЦА У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ: Знатижељни и комплексно искрени

Foto privatna arhiva

Reč je o likovnim umetnicima okrenutim tradicionalnom, ali i vanpojavnom, koji nikada do sada, nisu izlagali zajedno. A to su  Jasna Opavski, Bisenija Tereščenko, Ljubomir Lacković i Nebojša Savović Nes. 

- Oni su autentični, prepoznatljivi stvaraoci, večno znatiželjni, kompleksno iskreni, artikulisani u različitim likovnim medijima: slikarstvu, mozaiku i vajarstvu - ističe Maja Žigvanović, likovni kritičar. - Tehnički, veštine kojima oni vladaju jesu samo tkivo, a sa samo četiri dela, posebno selektovanih za ovu postavku, pokazan je i usklađen spektar eklektičnih tema. Efektnog i jednostavnog naziva, ova izložba pokazuje kako sa nekoliko odabranih dela, možemo da sagledamo individualne poetike autora usklađenih u jednoj celini.
Organizator projekta, koji bi u toku naredne godine trebalo da vidi i publika širom Srbije - u Gornjem Milanovcu, Raškoj i Beogradu, je vajar Nebojša Savović Nes.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024