GRAD NOVI SAD SE PREDSTAVLJA U DUBAIJU: Evropska prestonica Kulture na svetskoj izložbi

S. BAJIĆ

28. 10. 2021. u 18:31

NOVI SAD, koji će prvog dana Nove godine zvanično poneti epitet „Evropska prestonica kulture“, biće predstavljen na svetskoj izložbi „Ekspo 2020“ u Dubaiju u subotu, 30. oktobra, u okviru programa „Dan evropskih prestonica kulture na paviljonu Italije.

ГРАД НОВИ САД СЕ ПРЕДСТАВЉА У ДУБАИЈУ: Европска престоница Културе на светској изложби

Foto V. Veličković/Promo

To potvrđuju u Fondaciji „NS EPK 2021“ koja će srpsku Atinu predstaviti na međunarodnom forumu „Evropske prestonice kulture i novi evropski Bauhaus: kako izgraditi prelepa, održiva, inkluzivna mesta“, u subotu, 30. oktobra, od 9 časova, što će biti emitovano i na Fejsbuk stranici grada.

- Međunarodni forum će kroz konkretne primere pokazati kako prestonice redizajniraju naše životne prostore tako što premošćuju svetove kulture i nauke, uključuju građane i promovišući pristupačnost. S tim u vezi, Novi Sad će akcenat staviti na mrežu kulturnih stanica, kao jedinstven model kulture, koji uključuje ustanove, organizacije, umetnike i građane i podiže prostorne kapacitete grada u službi umetnosti i kulture - kažu u NS EPK 2021.

Ključne u decentralizaciji kulture u Novom Sadu, kulturne stanice odigrale su važnu ulogu od početka pandemije koronavirusa, pružajući podršku lokalnoj sceni, posebno kroz prošlogodišnji konkurs „Umetnici. Sad!“, ali i kroz programske lukove „Doček“ i „Kaleidoskop kulture“, sve to uz programe najrazličitijih umetnika i organizacija koji se svakodnevno realizuju, postavljajući tako mrežu kulturnih stanica već sada kao legat grada, nakon godine titule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni