PONOVO NA OKUPU EKIPA PREDSTAVE "DA KRENEMO ISPOČETKA": Sve spremno za premijeru 1. oktobra u "Madlenijanumu"

V.V.S.

24. 09. 2021. u 12:04

NA sceni "Madlenijanuma" sve je spremno za novi dramski naslov na repertoaru kuće: premijeru predstave "Da krenemo ispočetka", rađenu po drami poznatog savremenog francuskog pisca Erik-Emanuela Šmita (u prevodu dr Nikole Bjelića) 1. oktobra postavlja na pozornicu Andrea Ada Lazić.

ПОНОВО НА ОКУПУ ЕКИПА ПРЕДСТАВЕ ДА КРЕНЕМО ИСПОЧЕТКА: Све спремно за премијеру 1. октобра у Мадленијануму

Madlenijum

Reč je o trećem Šmitovom komadu koji Lazićeva režira, a ovog puta u središtu priče je lekar nobelovac, koji se "susreće" sa samim sobom iz vremena mladosti. Kako se najavljuje, u mešanju i sjedinjavanju dva vremena događa se čitav splet duhovitih, nesvakidašnjih i dirljivih situacija koje je izrodio vanserijski talenat francuskog pisca.

U umetničkoj ekipi su i dramaturg Dragana Bošković, scenograf Nikola Nikolić, kostimograf Jelena Stokuća, kompozitor Andrija Pavlović, Ivica Klemenc ( saradnik za scenski pokret), Milica Janketić (scenski govor), dok je dizajn svetla radio Srđan Jovanović. U ulozi Aleksandra gledaćemo dva glumca, Slavka Štimca i Ljubomira Bulajića, a u ansamblu su i Branka Petrić, Tamara Aleksić, Lana Karaklajić, Nađa Jakovljević i Natalija Vlahović.

Inače, sve je bilo spremno za ovu premijeru još u junu, kada je iznenada zbog bolesti glumca prvo izvođenje odloženo za jesen. Reprize su 2. i 8. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni