POČELA TRKA ZA NAGRADE: Nominacije za Zlatne antene na 11. Festivalu drama i serija

M. J. M.

15. 09. 2021. u 12:45

NA predstojećem 11. Festivalu drama i serija (FEDIS) vodiće se žestoka borba za nagrade Zlatna antena u 12 kategorija, na osnovu mišljenja žirija koji broji čak 12 osoba.

ПОЧЕЛА ТРКА ЗА НАГРАДЕ: Номинације за Златне антене на 11. Фестивалу драма и серија

Deo žirija FEDIS-a, Foto M. Anđela

U konkurenciji za najbolju TV seriju prethodne sezone nalazi se 13 domaćih serija. Za glavnu mušku ulogu, nominovani su Nenad Jezdić (Kašika u "Vikendu sa ćaletom" i Baja u "Kamiondžijama"), Jovo Maksić (Kosta Govoruša u "Kostima"), Boris Isaković (Slobodan Milošević u "Porodici"), Gordan Kičić ("Mama i tata se igraju rata"). U trci za najbolju epizodnu mušku ulogu su Dragan Mićanović (Englez u seriji "Kosti"), Filip Đurić (Robert u seriji "12 reči"), Branko Vidaković (Bata Konj u "Vikendu s ćaletom") i Nikola Ristanovski (Viktor Kolar u "Jedinom izlazu").

Za najbolju glavnu žensku ulogu predložene su Mirjana Karanović (Mira Marković u "Porodici"), Nina Janković (Jadranka Radisavljević u seriji "Mama i tata se igraju rata"), Gorica Popović (Vesna u "Kaljavim gumama"), Anđelka Prpić (Ana Kolar u "Jedinom izlazu"). Za najbolju epizodnu žensku ulogu nominovane su Nikolina Jelisavac (Ljilja u "Kostima"), Sena Đorović (Lina Tomović u "Tajnama vinove loze"), Svetlana Bojković (Desanka Mitrović u "Porodici") i Dušanka Stojanović Glid (Dragoslava u "Zlatnim danima").

Arhiva

U kategoriji Glumačko otkrovenje predloženi su Aleksandar Dimitrijević (Šok u "Klanu"), Lea Sekulić (Kristina Govoruša u "Kostima"), Rastko Mićić (Saša Rešanović u "12 reči") i Nedim Nezirović (Paša u "Klanu"). Za Zlatnu antenu za najbolju režiju nominovane su serije "12 reči", "Kosti", "Porodica" i "Klan". Zlatnu antenu za najbolji kostim, dobiće jedna od ovih serija: "12 reči", "Kosti", "Kalkanski krugovi", "Mama i tata se igraju rata". Za nagradu za najbolju fotografiju, predložene su "Kamiondžije", "Kalkanski krugovi", "Kosti" i "Tajne vinove loze". Sledeće serije nominovane su za najbolji scenario: "Mama i tata se igraju rata", "Klan", "Porodica" i "Vikend sa ćaletom".  Zlatnu antenu za najbolju montažu dobiće neka od ovih serija: "Porodica", "Klan", "4 ruže", "Kaljave gume".

Najbolja muzika

Za najbolju muziku u serijama, u trci za nagradu su "Porodica", "Kalkanski krugovi", "Kosti" i "Tajne vinove loze".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba