PROJEKAT CENTRA ZA PRIMENJENU MUZIKU: Note za muzeje

M.A.K.

14. 09. 2021. u 17:52

CENTAR za primenjenu muziku pokrenuo je naučno-umetnički projekat koji istražuje razvoj primenjene muzike namenjene muzejima i galerijama i njen uticaj na muzejske posetioce i razvoj publike, koji će predstaviti u sredu 15. septembra u 13 časova, u Muzeju nauke i tehnike, koji je uz Zavod za pročavanje kulturnog razvitka, partner u ovom poduhvatu.

ПРОЈЕКАТ ЦЕНТРА ЗА ПРИМЕЊЕНУ МУЗИКУ: Ноте за музеје

Wikipedia

Naime, za Muzej nauke i tehnike biće komponovano tri kompozicije za tri prostorno odvojena segmenta muzeja. Svaka kompozicija će biti komponovana prosečnom dužinom obilaska određenog segmenta i stalke postavke muzeja. Glavna stalna postavka u galeriji "Aleksandar Despić", u najvećem prostoru muzeja imaće najdužu kompoziciju (oko 45 minuta), postavka Galerija igračaka oko 15 minuta, i stalna postavka Naučne igraonice oko 15 minuta.

Originalnu muziku za tri stalne postavke muzeja komponovaće Aleksandar Vl. Marković, istoričar umetnosti i autor primenjene muzike za brojne izložbe, kompozitorka Miša Cvijović i kompozitor Dušan Đorđević, koji će svojim iskustvom i primenom metodologije komponovanja permanentne muzike za muzeje i galerije, doprineti daljem razvoju ovog pod-žanra primenjene muzike. Istraživanje na muzejskoj publici biće sprovedeno pre i posle uvođenja muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)