"NA DRUGI POGLED" NA KALEMEGDANU: Izložba povodom dva značajna jubileja

D. B. M.

02. 09. 2021. u 11:54

NA SAVSKOM šetalištu na Kalemegdanu u ponedeljak (13. septembar) biće otvorena izložba "Na drugi pogled / Auf den zweiten Blick / At Second Glance", kojom Austrijski kulturni forum u Srbiji obeležava dva značajna jubileja. Pre 185 godina Austrija je bila prva zemlja koja je sa nezavisnom Srbijom uspostavila diplomatske odnose, dok su u 21. veku savremene kulturne, umetničke i naučne veze podržavane kroz delovanje Austrijskog kulturnog foruma, koji u Beogradu postoji punih 20 godina.

НА ДРУГИ ПОГЛЕД НА КАЛЕМЕГДАНУ: Изложба поводом два значајна јубилеја

FOTO: Promo

Izložba predstavlja dela deset vizuelnih umetnika iz Srbije i deset iz Austrije, izabranih na konkursu početkom ove godine, koji u svojim delima referišu i promišljaju postojanje i mogućnosti promene klišea i predrasuda koje Austrijanci i Srbi imaju jedni o drugima, i tematski propituju drugačije vizure u odnosu na očekivano i uzeto zdravo za gotovo, sugerišući nešto drugačije od onoga što se na prvi pogled čini.


Na izložbi će biti predstavljena dela Borisa Burića, Katrin Bolt, Mariele Cvetić, Isidore Ilić, Boška Prostrana, Mirjane Orđević Thaler, Mihaela Hajndla, Ivane Ivković, Marine Marković, Valtera Kratnera, Andrea Palaštija, Leonarda Pila , Tijane Petrović, Pire Tin, Igora Ripaka, Ulriha Rajterera, Alekseja Sivceviča, Sangama Šarma, Eve Marie Šartmiler, Hane Štipl, Juliana Turnera i Lane Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista