SCENA JE U SUZAMA: Kolege se opraštaju od legende - Lanetu ne treba spomenik, niti ulica, on će ostati u narodu!

Novosti online

25. 08. 2021. u 20:13

KOLEGE i prijatelji opraštaju se od Laneta Gutovića.

СЦЕНА ЈЕ У СУЗАМА: Колеге се опраштају од легенде - Ланету не треба споменик, нити улица, он ће остати у народу!

Foto: TV Novosti

- Sa Lanetom sam sarađivao bukvalno iz dana u dan, punih deset godina, na njegovom liku u seriji "Bela lađa". Pre toga smo radili filmove "Tesna koža". Lik Srećka Šojića nije tražio glumac, već je lik tražio glumca. Lik je našao glumca koji ga je odigrao tako da niko drugi ne može da odigra. Ne samo na isti način, već na taj i takav način ne može da ga odigra. Njegov Šojić je neponovljiv. Lanetu ne treba spomenik, niti ulica. On će zaista biti pamćen u ovom narodu - rekao je scenarista Siniša Pavić.

Foto: TV Novosti

Ljubiša Ristić kaže da ćemo se Lanetu diviti dok nas bude.

- Pre pedeset godina, u prvoj podeli "Bube u uhu", u mojoj prvoj predstavi, bilo je trinaest divnih glumaca, mojih prijatelja za ceo život, umetnika koji su me uveli u pozorište. Sada su ostali samo Rada, Branka, Boro i Voja. U toj porodici Nikola je bio vođa, a Lane najvoljenije dete, mezimac, najtalentovaniji čudak i čudo. Glumac kojem ćemo se diviti bez zavisti dok nas bude - rekao je Ristić.

Milan Lane Gutović bio je i odan prijatelj.

- Otišao je jedan od posebnih i najznačajnijih glumaca sa našeg glumišta. Otišao je veliki glumac, veliki gospodin i odan prijatelj. Bili smo višedecenijski prijatelji i radili smo zajedno nekoliko predstava. Smrt uvek iznenadi - rekao je reditelj Božidar Đurović.

Foto: TV Novosti

Glumica Vesna Čipčić kaže da su joj pre dva dana javili da je Lanetu bolje.

- Očajna sam. Nadala sam se da će se Lane Gutović ovog puta izvući. Pre dva dana su mi rekli da mu je bolje. Ne mogu da verujem da nas je napustio. Otišao. Strašno. Izjavljujem celoj porodici iskreno saučešće i svim njegovim obožavaocima. A, među njegovim obožavaocima sam i ja - kazala je Vesna.

Foto: TV Novosti

Lanetova koleginica Rada Đuričin kaže da Gutović nije voleo fraze.

- Mogla bih mnogo lepog i u ovom trenutku prigodnog o njemu da kažem, ali to su sve fraze. Lane ih je beskrajno mrzeo. Posle godina i godina igranja "Bube u uhu", radili smo predstavu "Šuplji kamen". Igrali smo on, Branka Petrić, Ljilja Šćepanović, Katarina Marković i ja. Lane je briljirao, a mi smo uživale. Branka i ja smo bile radosne što smo sa njim ponovo - rekla je Rada.

Podsećamo, velikan srpskog glumišta Milan Lane Gutović preminuo je danas u 15.45h nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina