OSTAVIO JE NEIZBRISIV TRAG: Siniša Pavić se potresnim rečima oprostio od Laneta Gutovića

Novosti online

25. 08. 2021. u 19:13

GLUMAC Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

ОСТАВИО ЈЕ НЕИЗБРИСИВ ТРАГ: Синиша Павић се потресним речима опростио од Ланета Гутовића

Foto: TV Novosti

Siniša Pavić, scenarista, tvorac filmova koji su proslavili Laneta, "Tesna koža", kao i serije "Bela lađa" kaže da je Milan Lane Gutović za sobom neizbrisiv trag.

- Sa Lanetom sam sarađivao bukvalno iz dana u dan, punih deset godina, na njegovom liku u seriji "Bela lađa". Pre toga smo radili filmove "Tesna koža". Lik Srećka Šojića nije tražio glumac, već je lik tražio glumca. Lik je našao glumca koji ga je odigrao tako da niko drugi ne može da odigra. Ne samo na isti način, već na taj i takav način ne može da ga odigra. Njegov Šojić je neponovljiv. Lanetu ne treba spomenik, niti ulica. On će zaista biti pamćen u ovom narodu - rekao je Siniša Pavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović