PO KOME JE NASTAO LIK ŠOJIĆA? Lane Gutović je svojevremeno otkrio, od tog čoveka se nije odvajao!

Novosti online

25. 08. 2021. u 19:02

MILAN Lane Gutović, legendarni srpski glumac, preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

ПО КОМЕ ЈЕ НАСТАО ЛИК ШОЈИЋА? Лане Гутовић је својевремено открио, од тог човека се није одвајао!

Foto: V. Danilov/Tanjug/Zoran Žestić

Imao je bogatu glumačku karijeru, a jedna od njegovih uloga koja se najviše sviđala gledaocima je čuveni Srećko Šojić, kog je igrado u filmskom serijalu "Tesna koža" i "Bela lađa".

Lane Gutović je svojevremeno gostujući kod Ognjena Amidžića u emisiji "Amidži šou" objasnio kako je nastao lik Šojića. Kako je rekao, Šojić je nastao po uzoru na jednog zidara.

- Toma zidar za ravne krovove. Toma je radio školu u Kumodražu. On je govorio tako "č", "ć", on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iz uva. Izvadi, fljaš po ovom zidu. (Ja kažem): "Nemoj, Tomo! Šta radiš to?" (Toma Lanetu kaže): "Pa ionako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)". On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I posle toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala "Barabe", koji je pisao Milenko Vučetić i koju je režirao Aleksandar Mandić. Bila je na RTS-u. I posle toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u "Beloj lađi" - rekao je Lane tada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna