OD GRADSKE VREVE JE BEŽAO U DIVLJINU: Lane Gutović je imao svoju oazu mira van Beograda (FOTO)

Novosti online

25. 08. 2021. u 18:52

GLUMAC Lane Gutović preminuo je danas u 15.45 sati na Vojnomedicinskoj akademiji u 75. godini života, nakon kraće bolesti. Čuveni glumac nije se često oglašavao za medije, a njegovo poslednje televizijsko gostovanje, tačnije uključenje, dogodilo se u Jutarnjem programu TV Prve 20. oktobra prošle godine.

ОД ГРАДСКЕ ВРЕВЕ ЈЕ БЕЖАО У ДИВЉИНУ: Лане Гутовић је имао своју оазу мира ван Београда (ФОТО)

Foto: TV Novosti

Lane je tada otkrio gde beži od gradske vreve, pogotovo tokom meseci kada je zbog pandemije korona virusa bio sprečen da radi punom parom, pa je bio angažovan u svega nekoliko predstava.

Kada god je poželeo da pobegne iz Beograda, slavni glumac utočište je nalazi u Sečnju, gde je imao improvizovani kontejner u kojem je rado boravio.

Kako je sam govorio, tamo je divljina, ali mu za pecanje, u kojem je kao strastveni ribolovac uživao, više i nije bilo potrebno.

- Nisam se sklonio nigde, tamo pecam već godinama. Ispostavilo se da je zgodno za zbeg... Taj deo pripada ribnjaku Sveti Nikola i toliko je zabačen, tamo čovek kada bi hteo da dođe ne bi mogao, jer su čuvari okolo. Ne bi mogli da me nađu u tom ogromnom prostoru. Ne liči na civilizovano mesto, uspeo sam nešto da napravim od tog mesta da ima struju i solarnu energiju - izjavio je tada glumac u jutarnjem programu Prve televizije.

Foto: Printskrin/TV Prva

- Samo dva-tri prijatelja dođu ponekad, jer nisu strastveni pecaroši. Pomažu mi, jer je jedan od njih napravio taj kontejner, dolazi povremeno da ga popravi, jer ponekad počne da prokišnjava - objasnio je Lane.

Podsetimo, Lane Gutović je 13. avgusta primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog sumnje da je zaražen koronom. Pre nego što je prošlog četvrtka priključen na respirator bio je na haj flou maski preko koje je dobijao kiseonik.

Glumcu je kada je primljen na VMA, urađen brzi test koji je bio negativan, iako su svi simptomi koje je imao ukazivali da ima koronu. Odmah zatim mu je urađen i PCR test, međutim i taj rezultat je pokazao da je negativan.

Kako je ranije rekao izvor koji je uključen u glumčevo lečenje, tim lekara koji brinu o njemu siguran je da se u Gutovićevom slučaju radi o postkovid sindromu. Promene na glumčevim plućima ukazuju na tip postkovida ili komplikacije kovida.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)