GODINA NAJBOLJIH NA 4. DUNAV FILM FESTU: Pet nagrađenih filmskih ostvarenja biće prikazano na dunavskom pristaništu

D. B. M.

10. 08. 2021. u 15:22

PUBLIKA je već navikla da na brodu "Pristan" u Smederevu ima priliku da gleda presek najboljih filmova koji su obeležili sezonu za nama. U skladu sa nazivom ovog programa - "Godina najboljih" tokom četvrtog Dunav film festa od 20. do 25. avgusta biće prikazno pet nagrađenih filmskih ostvarenja.

ГОДИНА НАЈБОЉИХ НА 4. ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТУ: Пет награђених филмских остварења биће приказано на дунавском пристаништу

Dunav film fest

To su dansko švedska komedija "Još jedna tura"reditelja Tomasa Vinterberga ("Oskar" za najbolji strani film), "Negde posebno", Umberta Pazolinija (trijumfovao ovog leta i osvojio Zlatnu Arenu za najbolji internacionalni film u Puli), korejski film "Minari"reditelja Li Isaka Čunga. Publika će imati priliku da pogleda i fantastičnog Džonija Depa u ulozi Eugena Smita, koji je osvojio najviše priznanje filmskog festivala u San Sebastijanu - nagradu "Donostija".

Film "Minamata", reditelja Endrua Levitasa opisuje isprva otuđeni život proslavljenog ratnog fotografa Eugena Smita koji odbija poziv urednika magazina "Lajfe" da otputuje u Japan i istraži trovanje stanovnika ribarskog mesta poznatog kao Minamata.  Peto ostvarenje je film koji je režirao Danijele Luketi - "Veze". Ova italijanska romantična drama odnela je nominaciju za nagradu "Zlatni Globus" za najbolji film, a ujedno je otvorila 77. Međunarodni filmski festival u Veneciji.

Četvrto izdanje Dunav film festa održaće se na četiri lokacije - Mali Grad Smederevske Tvrđave, brod "Pristan", Karađorđev Dud i Centar za kulturu Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri