ZANIMLJIVA POSTAVKA U "ADLIGATU": Otvorena izložba "Egipat očima srpskog putnika - od Sinaja do Zapadne pustinje objektivom Viktora Lazića"

D. B. M.

31. 07. 2021. u 21:16

U MUZEJU knjige i putovanja Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" na Banjici svečano je otvorena izložba "Egipat očima srpskog putnika - od Sinaja do Zapadne pustinje objektivom Viktora Lazića".

ЗАНИМЉИВА ПОСТАВКА У АДЛИГАТУ: Отворена изложба Египат очима српског путника - од Синаја до Западне пустиње објективом Виктора Лазића

Adligat

U prisustvu više ambasadora afričkih zemalja, članova srpskog parlamenta i predstavnika srpske kulture izložbu fotografija, kao i druge postavke Adligata obišao je general Kaled Foda Sadik, guverner Južnog Sinaja koji upravlja jednom od turistički najrazvijenijih regija Egipta, i celog tog regiona.

Na izložbi su prikazane 54 fotografije kulturnih i prirodnih znamenitosti Šarm el Šeika i pustinjskih oaza, dve suprotnosti ove velike zemlje. Naročita pažnja je data neobičnim eksponatima egipatskih muzeja, kao što su mumije krokodila i mačaka, kao i licima ljudi - pijačnim prodavcima, deci, zanatlijama, umetnicima...

Fotografije iz šest egipatskih oaza naročito su značajne, zato što su retki putnici koji su ih sve obišli i na ovaj način dokumentovali, a mnoge su i zaprepašćujuće, zbog neobičnih oblika stena i peščanih dina koje su se spontano formirale u širokom pustinjskom pejzažu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)