PREDSTAVA "MILEVA MARIĆ AJNŠTAJN": U Kući Đure Jakšića autorski projekat Jelene Mile

V.V.S.

21. 07. 2021. u 15:36

U KUĆI Đure Jakišća, u petak (23. jula) biće izveden autorski projekat Jelene Mile, pod nazivom "Mileva Marić Ajnštajn".

ПРЕДСТАВА МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН: У Кући Ђуре Јакшића ауторски пројекат Јелене Миле

Kuća Đure Jakšića

Kako se najavljuje, drama opisuje odnos dvoje mladih ljudi, Mileve i Alberta, za vreme studija i njihovu želju da budu zajedno postajući muž i žena. Ali, i nevolje kroz koje bračni par prolazi, a koje se posle razvoda prelamaju na deci - naročito Eduardu, sa dijagnostikovanom šizofrenijom...

Na sceni će se pojaviti Jelena Mila u ulozi glavne junakinje i Miloš Anđelković, kao Albert i najmlađi sin Eduard.

Premijera je bila 8. maja 2018. u Stokholmu. Scenografiju je osmislila Amalia Orfelt,a kostim Dragana Ognjenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)