SNIMANJE DRUGE SEZONE “KLANA”: Šok i Paša ne smeju da se pitaju za bilo šta u državi

M. JEŠIĆ

17. 07. 2021. u 10:38

POSLE, i od publike i kritike, odlično prihvaćene prve sezone serije "Klan", reditelja i scenariste Slobodana Skerlića, gledaoce je obradovala vest da se nastavilo snimanje druog ciklusa napete krimi-drame.

СНИМАЊЕ ДРУГЕ СЕЗОНЕ “КЛАНА”: Шок и Паша не смеју да се питају за било шта у држави

Foto P. Milošević

Ekipa "TV novosti" prisustvovala je snimanju veoma uzbudljive scene. Zatičemo tridesetak istetoviranih, nabildovanih mladića, obrijanih glava, obučenih u crne uniforme. Scena prikazuje vežbu u kasarni "Komandosa", paravojne formacije koju vodi Francuz (Dejan Karlečik), koji je uveo Šoka i Pašu u "biznis" sa kriminalcima.

Nastavak popularne serije donosi nove, uzbudljive priče koje će pratiti dalji uspon mafijaškog klana na čijem su čelu Šok i Paša. U novih osam epizoda, oni napreduju u kriminogenoj hijerarhiji i uspostavljaju "kreativniji poslovni model" - otmice bogataša, što im predstavlja novi izvor zarade uz već usvojene "privredne grane" kojima se bave - dilovanje droge i ubistva članova suparničkih grupa. Motivisani novcem, prestižom, nezaustavljivi u gramzivosti i pohlepi, svikli na miris krvi, bezobzirni, vođe klana, koje i u ovoj sezoni tumače Aleksandar Dimitrijević (Šok) i Nedim Nezirović (Paša), usavršavaju novi model poslovanja u čemu im pomažu saučesnici iz policije, zdravstva, jataci i članovi porodica.

Na setu saznajemo da će u seriji biti priča o otmici čuvenog biznismena Miroslava Miškovića, što naravno niko nije hteo zvanično da nam potvrdi. Takođe su nam "izvori" šapnuli da je urađen kasting za glumca koji će ga tumačiti.

- Da, klan će se baviti otmicama, ali ne smem da vam kažem čijom, praksa klana je da ne priča o poslu - kaže za "TV novosti" Aleksandar Dimitrijević koji je u prvoj sezoni briljirao u ulozi Šoka.

- Jedan od otetih će podsećati na nekoga koga svi poznaju, dodaje Dimitrijević.

On podseća da se prva sezona završava tako što Šok i Paša dobijaju legitimacije od Službe državne bezbednosti.

- Ljudi kao što su njih dvojica nikako ne smeju da imaju legitimacije SDB. Ne smeju da budu neko ko se pita za nešto u državi. Čitava drama ove serije i jeste u tome što oni u jednom trenutku pomisle da su jači od države - naglašava Aleksandar Dimitrijević.

Proteklih 30 godina bili su aktuelni razni klanovi - "zemunski", "surčinski", "zvezdarski", "voždovački"..., a kriminalci i dalje imaju državne legitimacije. Jedan političar je pre tri decenije rekao: "Svaka država ima svoju mafiju, ali nijedna mafija ne sme da ima svoju državu". Kod nas kao da se nije mnogo promenilo u tom smislu, o tome govori vaša serija?

- Sa svojih 26 godina ne vidim da se u tom kontekstu mnogo promenilo. Dok smo snimali seriju, i ulazili u nju sa umetničke strane, novine su bile preplavljene situacijama koje su identične onima u prvoj sezoni. Želeo bih da ovo što je naša fikcija nikada ne bude stvarnost, i da nove generacije na ovo što radimo gledaju kao na ružnu prošlost - priča nam Nedim Nezirović, glumac koji je u prvoj sezoni igrao ulogu Paše.

On dodaje da ga takva stvarnost duboko lično i emotivno potresa. Naglašava da će u drugoj sezoni biti puno neočekivanih preokreta, ali i veliki broj interesantnih, novih likova, i da je i za te nove karaktere određen odličan kasting.

Uloge u nastavku tumače Vladimir Kovalević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Feđa Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Milena Božić, Anđela Popović...

Iza serije stali su produkcijska kuća "Fajerflaj" i "Telekom Srbija", a premijera druge sezone serije očekuje se tokom sledeće godine na kanalu Superstar TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati