POSLE UVAŽENIH PRIGOVORA: Ponovljeno glasanje, koaliciju „Crno na bijelo-Može Nikšić“ pridobila najviše birača

V. K.

05. 04. 2021. u 00:23

U GOLIJSKOM selu Javljen, nikšićkoj opštini, na biračakom mestu 82, ponovljeno je glasanje na lokalnim izborima koji su održani 14.marta.

ПОСЛЕ УВАЖЕНИХ ПРИГОВОРА: Поновљено гласање, коалицију „Црно на бијело-Може Никшић“ придобила највише бирача

Foto: V. K.

Od 40 upisanih birača pravo glasa ostvarilo je njih 36. Za koaliciju „Crno na bijelo-Može Nikšić“ glasalo je 28 građana, „Evropski tim za Nikšić“ –šest glasova, „Za budućnost Nikšića“ –jedan, dok ostale liste „Mir je naša nacija-Ne damo Nikšić“, Narodni pokret i SDP -Srcem za Nikšić nisu dobile nijedan glas.

Glasanje na ovom biračkom mestu ponovljeno je jer je Ustavni sud Crne Gore usvojio prigovor nosioca liste „Crno na bijelo“ Tatjane Đurišić Bečanović. U prigovoru je navedeno da zbog nedostatka štampanog izvoda iz biračkog spiska nije moguće na adekvatan način utvrditi broj izašlih birača na tom biračkom mestu. I upravo koaliciji „Crno na bijelo“ nedostajala su 32 glasa da od koalicije „Evropski tim za Nikšić“ koju predvodi DPS uzme jedan mandat i tako podeli vlast sa koalicijima koje predvode Deokratski front i Demokratska Crna Gora.

Na izborima održanim 14.marta koalicija „Evropski tim za Nikšić“ osvojila je 18 mandata, „Za budućnost Nikšića“- 11, „Mir je naša nacija“ deset, „Crno na bijelo“ i Narodni pokret po jedan mandat.

Nakon objavljenih rezultata reagovali su iz Demokratske partije socijalista.

- Uprkos neviđenoj političkoj korupciji, „Evropski tim za Nikšić“ zadržao je 18 mandata. Činjenica da je URA osvojila 28 glasova na mestu na kojem pre tri nedelje nije imala ni jedan glas, jasno svedoči kakvim se sve nedozvoljenim i protivzakonitim metodama služila ova partija. Simpatizeri DPS su bili predmet stravičnih pritisaka i ucena, a pretilo im se i gubitkom radnog mesta ukoliko ne glasaju onako kako odgovara URA - piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna