TUŽILAŠTVO ČUVA MILA: Tvrde da nije pozivao na terorizam kad je zvao u šume!

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:37

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović nije javno pozivao na izvršenje terorističkih dela, za šta ga je prošle godine optužila nevladina organizacija Ne damo Crnu Goru, odlučio specijalni tužilac Živko Savović.

ТУЖИЛАШТВО ЧУВА МИЛА: Тврде да није позивао на тероризам кад је звао у шуме!

Foto arhiva "Novosti"

Podsetimo, Đukanović je izjavio da će, ako bude potrebno, "braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka".

Predstavnici NVO Ne damo Crnu Goru, optužili su šefa države i DPS-a i za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

U Višem državnom tužilaštvo, međutim, tvrde da u njegovoj izjavi nema ništa sporno, zbog čega su odbacili krivičnu prijavu.

U poslednje četiri godine protiv Đukanovića su podnošene prijave za stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih đela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja...

Osim prijave koju je odbacio specijalni tužilac Savović, ostale su u radu u četiri predmeta koja su još u fazi izviđaja.

Od ostalih 14 prijava, koliko ih je bilo od 2017. godine, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega