NIKOLA GORANOVIĆ PORUČIO: "Nezaposlenost, iseljavanje, odlazak mladog i radno sposobnog stanovništva simboli vladavine DPS u Nikšiću"

V.K.

04. 02. 2021. u 17:00

NIKOLA Goranović, funkcioner Nove srpske demokratije (DF) saopštio je u ime koalicije “Za budućnost Nikšića” da su nezaposlenost, iseljavanje, odlazak mladog i radno sposobnog stanovništva simboli dugogodišnje vladavine DPS u Nikšiću u tom gradu.

НИКОЛА ГОРАНОВИЋ ПОРУЧИО: Незапосленост, исељавање, одлазак младог и радно способног становништва симболи владавине ДПС у Никшићу

Foto: Za budućnost Nikšića

- Iz našeg grada poslednjih godina se odselilo na hiljade ljudi, a odlazak, posebno mladih, se nastavlja. Glavni uzrok i krivac je DPS, i oni moraju da odu u političku prošlost, da bi Nikšić živeo i imao budućnost. Sa DPS-om nema radnih mesta, nema perspektive, cvetaju korupcija i criminal. Svaka vlast, ističe, svaki gradonačelnik koji voli svoj grad, koji je posvećen i dobronameran, mora da radi na razvoju grada, da zaustavi iseljavanje, ponudi bolje uslove života, da otvara nova radna mesta, da očuva postojeće. Ali, u Nikšiću to godinama nije bio slučaj. Svakodnevno, stotine naših sugrađanki i sugrađana putuje u Podgoricu ili na primorje, ne bi li zaradili platu i prehranili porodicu. To je slika Nikšića, koji je nekada bio industrijski centar - kaže Goranović, navodeći da je DPS  godinama uništavao tu opštinu.

- Nameštali su poslove rođacima, kumovima i prijateljima, a grad je tonuo pred naletom njihove bahatosti, neznanja i korupcije. Paralelno sa tim, partijska logika i partijski kadrovi DPS-a uništavali su duh Nikšića. Bili smo prepoznati kao grad mladih, studenata, radnika, kulture, ali, voljom DPS-a, ostalo je samo sećanje na taj i takav Nikšić. DPS nas je odveo na put beznađa, sa namerom da u tom mraku i ostanemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)