ZVICER LOCIRAN U JUŽNOJ AMERICI: Srpski operativci na tragu navodnom vođi "Kavačkog klana"

E. H.

17. 05. 2021. u 08:00

BEZBEDNOSNE službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su Radoja Zvicera, navodnog vođu "kavačkog klana", u jednoj od zemalja Južne Amerike.

ЗВИЦЕР ЛОЦИРАН У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Српски оперативци на трагу наводном вођи Кавачког клана

Foto: MUP

Kako "Novosti" saznaju, on neprestano menja boravište, pa čak i države ovog dela sveta, kako bi umakao poteri, ali mu policija praktično diše za vratom.

Preko nacionalnih biroa Interpola danonoćno se razmenjuju informacije, jer je za ovim Kotoraninom naša zemlja raspisala međunarodnu "crvenu poternicu", a u međuvremenu se u potragu za njim uključila i Crna Gora.

- Za kretanje po Latinskoj Americi koristi lažna dokumenta ali ga i čuvaju tamošnji narko-bosovi - navodi izvor "Novosti".

- Prema informacijama kojima raspolažemo ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Bez obzira na veze sa kokainskim kartelima, njegovo hapšenje je pitanje dana.

ZAPLENA Arsenal oružja pronađenog u bunkerima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Foto MUP

Zvicer je prema operativnim saznanjima evropskih policija, jedan od glavnih snabdevača kokainom na Starom kontinentu. Krijumčarski lanac na čijem je čelu jedan je od najuhodanijih i sve doskora, zahvaljujući vezama u pojedinim policijama, najzaštićenijih.

Istraga koja je u Srbiji pokrenuta protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došla je do saznanja da su oni ne samo deo ovog švercerskog lanca, već da je njihov vođa upravo ovaj Kavčanin. Ne samo da su trgovali narkoticima već su po Zvicerovom nalogu ubijali i suparnike.

- Neka od najmonstruoznijih zverstava počinili su po direktom nalogu Radoja Zvicera - ističe nas sagovornik.

- Da bi mu pokazali lojalnost, organizovali su i počinili brojne likvidacije u regionu, ali i širom Evrope. Posebno je monstruozan način na koji su uklanjali dokaze u kući smrti u Ritopeku.

Policija je u štek-vikendici nadomak Beograda nedavno pronašla arsenal oružja, ali i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i kostiju. Veštačenjem su u njoj identifikovani ljudski biološki tragovi. Pronađeni su i alat, kao i gumena odela i obuća, koje su pripadnici grupe koristili kako bi se otarasili tela svojih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)