UGUŠILI SE MAJKA I SIN: U požaru koji je zahvatio kuću u Staroj Pazovi nastradali Ana (76) i njen sin Jaroslav (56)

S. KOSTIĆ

09. 04. 2021. u 08:52

ANA Rener (76) i njen sin Jaroslav (56) iz Stare Pazove nastradali su u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Boračkoj ulici u Staroj Pazovi.

УГУШИЛИ СЕ МАЈКА И СИН: У пожару који је захватио кућу у Старој Пазови настрадали Ана (76) и њен син Јарослав (56)

Foto Ilustracija N. Skenderija

Kako saznajemo, njih dvoje su se najverovatnije ugušili od dima, a tragedija, koja se dogodila u noći između srede i četvrtka, otkrivena je tek juče ujutru, kada je njihov komšija Miro Šehradski (66) došao da ih obiđe.

Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je žar od cigarete izazvao požar, koji je zahvatio samo sobu u kojoj su bili majka i sin.

Komšije iz ulice gde su živeli Ana i Jaroslav imaju samo reči hvale za staricu, za koju kažu da se zbog bolesti teško kretala, dok za sina kažu da je voleo malo više da popije.

- Tog jutra došao sam da je obiđem, da vidim da li joj nešto treba ili da je odvedem do toaleta. Ni slutio nisam da ću zateći takav prizor - govori nam još potreseni Miro.

NIJE MOGLA DA IZAĐE

Miro kaže da bi Ana, da je mogla, sigurno izašla napolje kada je počeo dim da se širi.

- Nisu se grejali na šporet, zato je vatra najverovatnije buknula od cigarete - kaže komšija.

Komšije iz Boračke ulice kažu da je Anin suprug pre nekoliko godina preminuo i da su ona i sin ostali sami da žive. Nisu se mnogo družili sa komšilukom.

Kako kaže, na krevetu je ležao Jaroslav, a na fotelji je bila Ana.

- U sredu po podne sam video Jaroslava, bio je pijan. Sigurno da je uveče gledao utakmicu, pušio cigaretu i možda ga je san savladao. Od tog žara verovatno je najpre krevet počeo da tinja, a onda i ostali nameštaj po sobi u kojoj su boravili - kaže Miro.

Iz policijske uprave Sremska Mitrovica, potvrđeno je da su u četvrtak pronađena dva beživotna tela i da na njima nema tragova koji ukazuju da ima elemenata krivičnog dela.

- Od tog dima koji se širio u sobi, njih dvoje su se najverovatnije prvo ugušili, a kasnije ih je vatra zahvatila. U sobi su pronađeni opušci cigareta - kaže naš izvor iz istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)