UHAPŠEN POZNATI NIŠKI POLITIČAR: Bio je narodni poslanik i zamenik gradonačelnika

Novosti onlajn

24. 03. 2021. u 11:21

POZNATI niški političar i privrednik Ljubivoje Slavković (69) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

УХАПШЕН ПОЗНАТИ НИШКИ ПОЛИТИЧАР: Био је народни посланик и заменик градоначелника

Foto: Printscreen/Jutujub

On i njegov kolega Lj.S. (69) se terete da su preduzeće "Blok signal" oštetili za 2.656.482 dinara jer su prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD "Blok signal".

-  Sumnja se da je Lj.S. poklonio automobil marke "škoda" I.S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.680 dinara dok je I.S. njemu poklonio "mazdu" i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara - naveo je MUP.

Ljubivoje Slavković je godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima a bio je i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi "Pčelica", Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP "Toplana" 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor "Blok signala DOO" koje je ubrzo otišlo u stečaj. Isključen je iz SNS 2014.

Godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD "Jugoistok".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina