POSTROJAVANJE VELJINE VOJSKE SMRTI: U pratnji 22 vozila, blokirane ulice - Evo kako je ekipa Veljka Belivuka dovedena u Tužilaštvo (FOTO+VIDEO)

Novosti online

05. 02. 2021. u 23:18

SASLUŠANjE Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je večeras oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete.

ПОСТРОЈАВАЊЕ ВЕЉИНЕ ВОЈСКЕ СМРТИ: У пратњи 22 возила, блокиране улице - Ево како је екипа Вељка Беливука доведена у Тужилаштво (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: MUP

Oni su večeras su iz SBPOK-a na Makišu privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. U pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao i pripadnici Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

Prilikom njihovog sprovođenja do Specijalnog suda saobraćajna policija je blokirala kompletnu trasu kretanja.

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična dela u prisustuvstvu svojih advokata.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a traianje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem. Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora. O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda. Većini njih sutra rano ujutru ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude doneta i odluka o pritvoru.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih u jučerašnjoj akciji, sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju