"PREMLAD SI DA ODEŠ": Porodica i prijatelji se opraštaju od ubijenog Milana, fotografije srećnijih vremena slamaju srca

Novosti online

16. 01. 2021. u 09:27

ZAŠTO je svet najokrutniji prema najfinijim ljudima? Milan je bio sjajno dete čiji je život uzet prerano.

ПРЕМЛАД СИ ДА ОДЕШ: Породица и пријатељи се опраштају од убијеног Милана, фотографије срећнијих времена сламају срца

Foto: Printskrin

- Nedostajaće mi naši razgovori u Jeleninoj kuhinji do sitnih noćnih sati. Tvoje šale, tvoje priče i nenadmašna dobrota. Tvoj osmeh bio je tvoj zaštitni znak, bio je zarazan i mohao je da se vidi miljama daleko. Ugledao sam se na tebe, ne zato što si bio viši od mene nego zato što je tvoja nesebičnost bila za divljenje. Sa 25 godina bio si premlad da odeš ali one koje si dodirnuo svojim postojanjem pamtiće to čitavog života. Drago mi je što sam ja jedna od tih srećnih duša - glase potresne reči Tajlera Higinsa, kojima se na Fejsbuku oprostio od svog druga Milana Lončara (25), mladića srpskog porekla mučki ubijenog nasred ulice dok je šetao svog psa.

Na fotografiji koja je osvanula na svim naslovnim stranama tamošnje štampe  vidi se njegova uplakana i neutešna sestra Jelena koja u rukama drži psića Rua kog je Milan kobne večeri, kao i svake druge, šetao samo ulicu dalje od one u kojoj je stanovao, a u kojoj je poginuo bez ikakvog smisla  i razloga.

- Bio je najdivniji čovek na čitavom svetu. Ovo tako nema smisla - rekla je neutešna Jelena, diplomac na istom lokalnom Templejt univerzitetu na kojem se za inženjera školovao i njen brat. 

Reči tuge i neverice ponavljala je i majka Ejmi koja se u suzama pitala zašto zašto su bez ikakvog razloga i smisla ubili Milana, zašto su joj uzeli njenog sina koji je tek počeo da živi... 

Na Fejsbuk stranici Milanove sestre Jelene njihovi američki prijatelji celu noć su se potresnim rečima tuge opraštali od Milana i njegovog osmeha za koji svi listom kažu da je bio neponovljiv i njegov zaštitni znak.

Neutešna sestra Jelena dan posle bratovljeve smrti objavila je i zajedničku sliku iz detinjstva koja slama srca...

Milanova i Jelenina majka Ejmi postavila je na svoj Fejsbuk ove fotografije u znak sećanja na izgubljenog sina...

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)