"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Masovni ubica nije imao pomoć - Tužilaštvo saslušava više od 40 svedoka

Јелена Илић
Jelena Ilić

27. 05. 2023. u 08:17

TOKOM istrage jezivog masakra u selima kod Mladenovca i Smedereva, u kojem je Uroš Blažić (20) iz Dubone ubio osmoro i ranio dvadestoro mladih ljudi, Više javno tužilaštvo u Smederevu saslušava najmanje 40 svedoka. Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Масовни убица није имао помоћ - Тужилаштво саслушава више од 40 сведока

Foto: N. Živanović

Kako "Novosti" saznaju od izvora bliskog istrazi, informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je Blažić u noći masakra, navodno, imao pomagača - nisu tačne.

- Prema svim dosadašnjim saznanjima i dokazima, priče o pomagaču su dezinformacije - tvrdi naš izvor.

Do sada je saslušano nekoliko svedoka, koji su se te večeri nalazili na mestu masakra na potesu Ravni gaj u Malom Orašju, gde je ubica usmrtio petoro mladića i ranio još šest osoba. U cilju istrage, njihovi iskazi zasad neće biti dostupni javnosti.

Takođe, biće saslušan i taksista iz Smedereva koga je osumnjičeni oteo na naplatnoj rampi Mali Požarevac i koji ga je, pod pretnjom bombom, odvezao do ujakove kuće u okolini Kragujevca. On je sa osumnjičenim ubicom u taksiju proveo nekoliko časova tokom vožnje, a sa njima u kolima je jedno vreme bila i trudnica ko- ju su prevezli do Uba.

U toku je i veštačenje oružja koje je policija zaplenila u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni, kao i u porodičnoj kući njegovog oca, koji je uhapšen pet dana posle ubistava.

Veštači se i oružje pronađeno pored Blažića prilikom hapšenja na imanju ujaka G. G., koji se iza rešetaka našao pre dva dana.

Osumnjičeni se trenutno nalazi na neuropsihijatrijskom veštačenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Tim stručnjaka izjasniće se o njegovom mentalnom zdravlju.

Podsetimo, u noći ubistva u krvi osumnjičenog nisu pronađeni tragovi alkohola ni narkotika. Inače, od dana masakra, policijske patrole nonstop dežuraju u Duboni i

Malom Orašju kod mesta zločina. Policija sve vreme čuva porodicu i kuću Uroša Blažića i njegove babe u Duboni.

Ujak ne zna čije je oružje

BLAŽIĆEV ujak G. G. (49), iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog arsenala pronađenog u njegovoj kući, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu izjavio je da oružje nije njegovo i da ne zna njegovo poreklo. Njemu se na teret stavlja da je u pomoćnim objektima svog domaćinstva u selu Vinjište imao veću količinu ilegalnog oružja, municije i delova za oružje, kao i da se u jednom od tih objekata skrivao Uroš nakon masovnog ubistva, gde je i uhapšen desetak časova posle zločina. On je izneo odbranu i negirao navode iz krivične prijave, saopštilo je Više tužilaštvo u Smederevu, koje je od sudije za prethodni postupak zatražilo da mu odredi pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)