"NAŠE DETE LEŽI TAMO NEGDE, A ON JE UTEKAO..." Pet meseci od ubistva Ivane na Zvezdari, porodica slomljena od bola

Novosti online

20. 05. 2023. u 21:27

"UBICI naše Ivane samo će Bog suditi", slomljeno priča Miodrag Krivokapić, stric studentkinje Ivane Krivokapić (26) koja je svirepo ubijena 23. decembra 2022. godine u stanu na Zvezdari.

НАШЕ ДЕТЕ ЛЕЖИ ТАМО НЕГДЕ, А ОН ЈЕ УТЕКАО... Пет месеци од убиства Иване на Звездари, породица сломљена од бола

Foto: N. Skenderija, A. Stanković, društvene mreže

Muškarac koji je osumnjičen za brutalno ubistvo, Jetmir G. (24) već pet meseci izmiče nadležnim organima dve države.

Ivana Krivokapić (26) pronađena je mrtva u iznajmljenom stanu na Zvezdari nakon što se danima nije javljala najbližima.

Zabrinuta braća otišla su do stana u kojem je živela tog 24. decembra prošle godine. Kako im niko nije otvarao vrata, kroz prozor terase ugledali su mrtvu sestru u ležećem položaju na krevetu.

Ubrzo nakon toga, uz pomoć policije razvalili su vrata i zatekli jezivu scenu - Ivana je ležala na krevetu, otkopčanih pantalona i podignute bluze. Na osnovu stanja tela i promena pretpostavlja se da je Ivana ležala mrtva četiri ili pet dana.

Foto: Instagram printskrin

Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je reč o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti.

Beživotno telo zaključano u stanu bez ključa, skinuta ogrlica sa vrata nesrećne devojke, otkopčane pantalone, bez premetačine u stanu - sve ovo budilo je sumnju kod policije koja je pokrenula istragu i nestrpljivo čekala rezultate obdukcije koja je trebalo da otkrije kako je Ivana preminula.

Od tužnog prijatelja do ubice

U međuvremenu, Jetmir G., koji se predstavljao kao Ivanin prijatelj iz Crne Gore, objavljivao je njihove zajedničke fotografije i emotivne oproštajne poruke na društvenim mrežama.

Međutim, šok je usledio nekoliko dana kasnije kada je otkriveno da je upravo on osumnjičen za brutalno ubistvo.

Od tog dana, Jetmir briše sve objave sa društvenih mreža i nestaje bez traga. Sumnja se da je istog dana, kada je ubio nesrećnu devojku, napustio Srbiju.

Foto: N. Skenderija, društvene mreže

S obzirom na to da je državljanin Crne Gore, za njim je 16. januara raspisana međunarodna poternica. Ali prekasno, osumnjičeni za zločin je već uveliko bio van granica Srbije. Od tog dana. pa sve do danas, Jetmir Gočaj, osumnjičeni za ubistvo mlade devojke šeta na slobodi!

- Naše dete leži gore, tamo negde, a on je "utekao". Našu Ivanu ništa neće vratiti, ali njen ubica je na slobodi - rekao je za "Blic" neutešni stric.

"Ovo je planirano ubistvo"

Dobrivoje Radovanović, kriminolog ispričao je za "Blic" da sve ukazuje da je Ivanina smrt isplanirana, ovo stravično ubistvo planirano već duže vreme, te da je Jetmir imao pomoć prilikom bekstva.

- Teorijski gledano, mogao je da promeni dokumenta i lični opis. Čim ga ovako dugo nema i uspeva da pobegne ispod radara policije, znači da je ubistvo planirano. Morao je da ima pomoć, na koji način, to mi ne možemo znati... Ko zna koliko slučajeva ubistva se dešavalo, a da izvršilac ne bude nađen - navodi Radovanović.

Ko je Jetmir?

Jetmir G. je poreklom iz sela Vusanje kod Gusinja. On je planinarski vodič, a upravo pomoću njegovog posla je upoznao Ivanu. On je na društvenim mrežama objavljivao kako su se on i Ivana upoznali na Prokletijama.

Foto: Fejsbuk printskrin/Miodrag Krivokapić

Na njegovom Fejsbuku se mogu videti fotografije sa brojnih planinarskih tura, a zbog toga su se pojavili i navodi da se Jetmir krije među planinama, s obzirom na to da dobro poznaje teren.

BONUS VIDEO: ISPRED ŠKOLE MRTVA TIŠINA: Veliki broj građana odaju počast u knjizi žalosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)