OTAC MONSTRUM ŽIVEO LUKSUZNIM ŽIVOTOM: Išao po restoranima dok mu je dete kod kuće umiralo od gladi (FOTO)

Novosti onlajn

28. 03. 2023. u 13:32

UROŠ Pašajlić (38), za kojim je MUP raspisao poteru zbog sumnje da je godinama držao ćerku (8) kao roba u stanu, u kadi, na Zvezdari, sudeći prema fotografijama sa njegovih društvenih mreža, hvalio se "dobrim" životom, tačnije, skupim kolima, hranom i pićem po restoranima. Za to vreme, dete mu je "propadalo" gladno i žedno u kadi, a o tome u kojem je stanju nađena javnost je obavestilo i Prvo osnovno javno tužilaštvo koje je navelo da je nađena neuhranjena, dehidrirana i zapuštena.

ОТАЦ МОНСТРУМ ЖИВЕО ЛУКСУЗНИМ ЖИВОТОМ: Ишао по ресторанима док му је дете код куће умирало од глади (ФОТО)

Foto: Novosti/MUP

Uroš je i prema rečima komšija vozio automobil marke "krajsler".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urosh MX (@uroshmx)

Objavljivao je fotografije iz restorana...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urosh MX (@uroshmx)

Sudeći po opisima pored fotografija, putovao je u Nemačku, a bio je i zaposlen u jednoj firmi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urosh MX (@uroshmx)

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urosh MX (@uroshmx)

Molimo građane, ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, da obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630.

Uroš Pašajlić je inače bio u zatvoru 2015. godine zbog nasilja u porodici.

- Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je dana 29. 5. 2015. godine donela rešenje kojim je odredila pritvor protiv osumnjičenog Uroša Pašajlića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na neispitane svedoke - rečeno je iz Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Podsetimo, devojčica nikada nije bila kod lekara, niti je izašla napolje.

- Devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dete uopšte nisu nikada videle. Nađena je sklupčana u kadi, dezorijentisana, neuhranjena... Dali su joj neophodnu negu kod lekara i prebačena je u prihvatilište, dakle, nije životno ugrožena. Osim toga, bilo je navoda da se majka deteta pojavljivala oko stana na Zvezdari. Ti navodi nisu potvrđeni, majka je osuđivana, njoj je pravno oduzeto starateljstvo, ona je zavisnik, lišena je mogućnosti da bude "majka" detetu, tako da nadležni nju nisu ni tražili, niti će. Čeka se da on bude uhapšen - rekao sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao kao roba u stanu na Zvezdari nađena je sklupčana u kadi i dezorijentisana.

Foto: MUP

 

- Dve policajke su provalile u stan i pronašle devojčicu u kadi. Bila je sklupčana i dezorijentisana. Jedva je govorila, a još uvek se ne zna da li je izlazila napolje. Na kadi je bilo nekoliko kesica pereca i ostaci ubuđale hrane koje je devojčica jela. Takođe, tu je i jedna fotografija na kojoj su muškarac i devojčica za koje se pretpostavlja da su Uroš i dete - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je dete pripalo ocu na staranje nakon što je majka završila u psihijatrijskoj ustanovi, jer je pod dejstvom narkotika napala svoju majku.

Podsetimo, pre četiri dana dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavešten od strane policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga Uroša Pašajlića (37), koji joj je naneo vidne telesne povede.

Naime, zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici zbog hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, s obzirom ne to da niko nije otvarao vrata. On nije bio u stanu, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Uroše Pašajlićem zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, potom protivpravno lišenje slobode nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica – dete (2015) - odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Nakon što osumnjičeni Uroš Pašajlić bude uhapšen, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamenika javnog tužioca dana 24. 3. 2023. godine, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA TROJICOM NESTALIH U DUNAVU I DALjE TRAJE - Apel porodice građanima da pomognu tokom vikenda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu