BIO U ZATVORU PRE OSAM GODINA: Novi detalji o ocu monstrumu koji je držao ćerku u kadi

Novosti online

28. 03. 2023. u 11:04

UROŠ Pašajlić (38), za kojim je MUP raspisao poteru zbog sumnje da je godinama držao ćerku (8) kao roba u stanu, u kadi, na Zvezdari, bio je u zatvoru 2015. godine zbog nasilja u porodici.

БИО У ЗАТВОРУ ПРЕ ОСАМ ГОДИНА: Нови детаљи о оцу монструму који је држао ћерку у кади

Foto: MUP

- Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je dana 29. 5. 2015. godine donela rešenje kojim je odredila pritvor protiv osumnjičenog Uroša Pašajlića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na neispitane svedoke - rečeno je iz Prvog osnovnog suda za Telegraf.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Molimo građane, ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, da obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630.

Podsetimo, devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao kao roba u stanu na Zvezdari nađena je sklupčana u kadi i dezorijentisana.

Podsetimo, pre četiri dana dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavešten od strane policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga Uroša Pašajlića (37), koji joj je naneo vidne telesne povede.

Naime, zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici zbog hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata. On nije bio u stanu, ali je pronađena devojčica starosti osam godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Urošem Pašajlićem zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, potom protivpravno lišenje slobode nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica – dete (2015) - odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Nakon što osumnjičeni Uroš Pašajlić bude uhapšen, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamenika javnog tužioca dana 24. 3. 2023. godine, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)