PRESREO JE NA AUTO-PUTU, PA JE NASMRT IZBO SEDAM PUTA! Srbin u Nemačkoj osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše supruge

Novosti online

23. 03. 2023. u 14:10

ALEKSANDAR Š. (42) iz Valjeva, koji je pre tačno godinu dana uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je na auto-putu u Frankfurtu ubio svoju bivšu suprugu Tanju Pavlović (40) iz okoline Loznice, osuđen je na doživotnu robiju zbog svirepog zločina!

ПРЕСРЕО ЈЕ НА АУТО-ПУТУ, ПА ЈЕ НАСМРТ ИЗБО СЕДАМ ПУТА! Србин у Немачкој осуђен на доживотну робију због убиства бивше супруге

Foto: Printscreen/paypal

Kako prenose nemački mediji, sud je utvrdio da je Srbin sa sedam uboda nožem usmrtio svoju bivšu ženu, koju je presreo kolima na auto-putu i preprečio joj put, te je primorao da se zaustavi.

- Sud se uverio da je Aleksandar Š. 19. marta 2022. godine svojim vozilom prvo naleteo na "reno tvingo" svoje supruge na auto-putu kod Frankfuta i tako ga zaustavio. Potom je otrčao do ženinog auta, razbio staklo, otvorio vozačeva vrata i ubo suprugu sedam puta u gornji deo tela. Ona je od povreda preminula ubrzo po prijemu u bolnicu - navode nemački mediji detalje iz presude.

Kako dodaju, okrivljeni je na suđenju izneo svoju odbranu, a u završnim rečima je u suzama rekao:

- Svađali smo se, izgubio sam kontrolu i dva puta sam je ubo nožem. Tada sam video kako je počela da pljuje krv i hteo sam da joj pomognem. Aleksandar Š. je, navodno, rekao i da je kobnog dana "slučajno ugledao ženin automobil na auto-putu".

Sudija je nakon ovih reči primetio da je okrivljeni Srbin zaboravio na još pet uboda, koje je pokojna imala na svom telu.

- Sud je sa sigurnošću utvrdio da je optuženi odlučio da ubije ženu, nakon neuspelih pokušaja da s njom obnovi ljubavnu vezu. Utvrđeno je da je žrtva bila bespomoćna - dodaju tamošnji mediji.

Tokom suđenja, sudija se obratio okrivljenom rečima: "Oduzeli ste brižnu majku od dvoje dece".

Ova presuda još uvek nije postala pravosnažna.

Ubijena Tanja i sada osuđeni Aleksandar bili su u kratkom braku, a pre zajedničke veze oboje su bili razvedeni.

- Oni su u braku bili kratko, ne duže od dve i po godine. Upoznali su se na Malti, gde je on svojevremeno radio, a onda je krenuo sa njom u Nemačku. Međutim, posle kratkog vremena shvatili su da im ne ide i da nisu jedno za drugo, te su se rastali. Ne znam da li je razvod bio zvanično okončan, ali navodno, Aleksandar nije mogao da se pomiri sa rastankom - naveo je tada dobro obavešteni sagovornik.

Detalji presude

Na dan zločina kupio dva noža

Tokom suđenja je utvrđeno da je Aleksandar Š. neposredno pre zločina u jednoj radnji kupio dva noža i sekiricu.

- Istog dana uveče, on je napravio zasedu bivšoj ženi na auto-putu, presekao joj putanju kretanja i počinio krvavi pir - detalji su iz presude.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)