IZ EKSTRADICIONOG U PRITVOR NA KLISI: Osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu isporučen Srbiji

Lj.P.

19. 03. 2023. u 17:21

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, danas je posle ekstradicije iz Austrije, priveden i saslušan Novosađani Bojan Jovičić (44) iz Novog Sada, osumnjičen za ubistvo Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice "Jole".

ИЗ ЕКСТРАДИЦИОНОГ У ПРИТВОР НА КЛИСИ: Осумњичени за убиство власника мењачнице у Новом Саду испоручен Србији

FOTO:Z.G.

Osumnjičenom je, kako je za “Novosti” rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periosu mogao da ponovi krivično delo kao i zbog načina izvršenja krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Ovaj četrdesetčetvorogodišnji Novosađanin, uhapšen je 1. februara u Austriji, po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisali nadeležni iz Srbije. Posle sedmodnevne potere, njega su prvog dana februara uveče, na granici Nemačke i Austrije uhapsili pripadnici novosadske policije i Uprave kriminilastičke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Austrije i nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji, Odmah mu je, kako saznajemo u austrijskom gradu Salzburgu, određen ekstradicioni pritvor.

Molba za Jovičićevo izručenje, kako je za naš list  ranije rečeno u Ministarstvu pravde, 17. februara je dostavljena Saveznom ministarstvu pravde Austrije,  i sprovodilo se po tamošnjim propisima, koji se primenjuju i na određivanje i trajanje ekstradicionog pritvora.  Konačnu odluku o njegovom izručenju  doneo je Savezni ministar pravde Austrije.

Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice „Jole“, podsećamo,  ubijen je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34. Njegovo beživotno telo, pronašli su slučajni prolaznici, iako je bilo „sakriveno“ iza automobila.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovan je  te kobne večeri, posle dobijene sms poruke preko telefona krenuo da se nađe sa nekim, kod sebe je imao dve torbice, jednu u kojoj su bili dinari, pominje se suma od oko dva miliona dinara, a u drugoj je bilo više desetina hiljada evra. Za vreme uviđaja, u kolima je, na zadnjem sedištu pronađena samo torbica sa izvesnom sumom deviza, pa se pretpostavlja da je osoba koja je Jovana usmrtila sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, odnelu torbicu sa dinarima.

Jedan od meštana naselja Adice, ispričao je da je čuo, da je na mestu zločina za vreme uviđaja, pronađeno oko 150 evra, a na novčanicama je bilo krvi.

Jovanovi prijatelji i poznanici posle saznanja ko je uhapšen i osumnjičen za njegovo ubistvo, kažu da je bilo sumnjivo što Jovičić, sa kojim je vlasnik menjačnice bio dobar , i ranije mu često menjao novac, nije bio na sahrani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda