BRAJAN VOLŠ DANAS IZLAZI PRED SUDIJU: Šta bi moglo da otkrije novo saslušanje?

Novosti online

09. 02. 2023. u 07:46

PRED sudom u Kvinsiju u Masačusetsu danas će se ponovo pojaviti Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara. On se na prvom saslušanju 18. januara izjasnio da nije kriv, dok telo nestale Srpkinje i dalje nije nađeno.

БРАЈАН ВОЛШ ДАНАС ИЗЛАЗИ ПРЕД СУДИЈУ: Шта би могло да открије ново саслушање?

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Volš je na prethodnom ročištu optužen da je na smrt pretukao suprugu Anu u podrumu njihove kuće u Kohasetu u Masačusetsu 1. januara u ranim jutarnjim satima, da je njeno telo zatim raskomadao i oslobodio ga se.

Beogradski mediji su stupili u kontakt sa kancelarijom okružnog tužioca Norfolka Majka Moriseja, gde su potvrdili da je saslušanje zakazano za 9 sati po američkom vremenu.

- Očekuje se da se Brajan Volš uključi putem "Zuma", saslušanje je zakazano za 9. februar u 9 sati. Malo je verovatno da će saslušanje biti otvoreno za javnost - kaže Dejvid Traub, iz službe za odnose sa javnošću kancelarije okružnog tužioca.

Iz kancelarije okružnog tužioca nisu želeli da komentarišu ništa više u vezi sa slučajem Ane Volš, jer je istraga i dalje u toku.

Ana Volš, majka tri dečaka koja je sa porodicom živela u porodičnoj kući u Kohasetu, nestala je 1. januara ove godine, ali je njen nestanak prijavljen tek posle tri dana. Kako se u međuvremenu saznalo, Anin nestanak je prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, nakon što se nije pojavila na poslu 4. januara.

Za to vreme, njen suprug Brajan Volš, koji je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogvicu zbog ranijeg krivičnog dela, snimljen je kako kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. U radnji Home Depot pazario je testeru, sekiru, zaštitno odelo, cerade, krpe i druge predmete za čišćenje.

Istražitelji su na deponiji pronašli biološke dokaze, među kojima su i tašna, ogrlica i čizme koje je Ana nosila kada je poslednji put viđena, kao i vakcinacioni karton sa njenim imenom.

Među dokazima su i Anin DNK, kao i Brajanov pronađen na deponiji u blizini kuće njegove majke, kao i 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju.

Tužilac je na saslušanju 18. januara izneo spisak stvari koje je Brajan Volš pretraživao na Guglu i to na ajpedu svog sina. On je, prema rečima tužioca, pretraživao kako se rešiti tela, koliko telu treba da se raspadne, kako očistiti krv i mnoge druge uznemirujuće stvari.

Tužioci su rekli da je u podrumu kuće porodice Volš pronađen i krvav nož, kao i drugi nož.

Anina majka Milanka Ljubičić više puta je rekla u razgovoru za medije da ne veruje da je njena ćerka mrtva.

Ona je bila u našem Ministarstvu spoljnih poslova gde je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim.

(SD)

BONUS VIDEO:

SPAŠENA POSLE 40 SATI U RUŠEVINAMA: Spasioci u Salkinu u Siriji izvlače iscrpljenu devojčicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)