DVA MUŠKARCA BILA U URGENTNOM CENTRU: Još traje potraga za osobom koja je usmrtila vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Lj.P.

31. 01. 2023. u 16:28

NOVOSADSKA policija i dalje traga za osobom koja je prošlog utorka uveče usmrtila Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice "Jole", u novosadskom naselju Adice. Istovremeno, kako saznajemo, utvrđuju i ko su dvojica, za sada nepoznatih muškaraca koji su tog 24. januara uveče, u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine se raspitivali o žrtvi surovog ubistva.

ДВА МУШКАРЦА БИЛА У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ: Још траје потрага за особом која је усмртила власника мењачнице у Новом Саду

FOTO:Z.G.

Na šalter prijemnog su, kako saznajemo, te večeri došla dvojica muškaraca, starosti između 35 i 40 godina, raspitijući  se da li je primljen Jovan Janićijević, i ako jeste u kakvom je stanju, odnosno da li je živ. Jedan od njih se, prema našim saznanjima, predstavio kao Jovanov brat, dok je drugi rekao da je neka  familija.

Nakon što im je rečeno da informacije o pacijentima mogu da dobiju samo najbliži srodnici, ova dvojica su otišla iz Urgentnog centra, a o njihovoj poseti i razlozima zbog kojih su bili, odmah je obaveštena policija.

I Janićivijevićevi poznanici i prijatelju kažu da su čuli da su te večeri, dok se još nije znao identitet ubijenog i dok je trajao uviđaj u Ulici Nova 34 u Adicama, gde je pronađeno Jovanovo beživotno telo, u Urgentni centar dolazila dvojica muškaraca da se raspituju o njemu.

- I dalje nam nije poznato da li je reč o Jovanovim prijateljima i kolegama koji su zabrinuti, jer im nije odgovarao na telefonske pozive, došli da provere da li je možda primljen u ovu zdravstvenu ustanovu, ili je reč o nečem drugom. Možda ih je ubica poslao da provere šta se dešava – vele Jovanovi poznanici. - Verujemo da niko od njegovih kolega nije bio da se raspituje, jer da jeste, do sada bi to rekao, i dilema bi bila razrešena. Ovako, ne znamo šta da mislimo.

Za sada se pouzdano zna da je Janićijević usmrćen sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, i da su dva uboda u pluća i jedan srce, prouzrokovali smrt. Na mesto gde je 24. januara oko 20 sati pronađen mrtav, otišao je posle dobijene poruke, nekoliko sati ranije. navodno je oko 17 časova izašao iz menjačnice rekavši da ide po novac. Pretpostavlja se da je  pristao da tamo  ode i  da se nađe sa nekim koga dobro poznaje i kome je verovao.

DVE TORBICE

JOŠ je nepoznato  da li  je i koliko para osoba koja je usmrtila Janićijevića uzela, za sada se samo nagađa o mogućoj sumi.  Prema tvrdnjama njegovih poznanika, uvek je u torbicama  nosio veću sumu novca. U jednoj je navodno držao dinare, a u drugoj devize.

SNIMAK

NA snimku sa nadzorne kamere sa obližnjeg objekta, zabeležen je dolazak Janićijevića, u Ulicu Nova 34, a zatim na snimku dugačkom oko četiri minuta, kako saznajemo, vidi se kako muškarac visok, mršav sa kratkom kosom, sa kapuljačom na glavi, vlasnika menjačnice, posle koškanja, prevlači preko suvozačevog mesta, i ostavlja ispred automobila.  U jednom momentu mu je spala kapuljača, ali ju je brzo vratio na glavu.

Dok je izvlačio telo, naišlo je nekoliko automobila, pa je stao i telo spustio, a kada su prošli, onda je Jovanovo telo odvukao ispred kola i ostavio uza zid, kako bi ga zaklonio od prolaznika, a zatim je odatle otišao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela